Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Las Chicas del Cable S04E01: vrouwen aan de macht

  •  
09-08-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
249 keer bekeken
  •  
La Chicas del Cable S04
Het Spaanse melodrama, waarin vier vrouwen zich laten gelden, is onverminderd boeiend.
Het regent Spaanstalig melodrama: zo zijn bij Netflix Club de Cuervos , La Casa de Papel , Alta Mar en Elite te zien. Las Chicas del Cable, over de vier dames van de telefoonmaatschappij, past ook in die categorie, en is alweer toe aan het vierde hoofdstuk. Het is 1931, en Lidia (Blanca Suárez), Carlota (Ana Fernández), Marga (Nadia de Santiago) en Ángeles (Maggie Civantos) zijn een jaar ouder en wijzer. Na het gijzelingsdrama van vorig seizoen heeft Carlota het plan opgevat om deel te nemen aan de Madrileense burgemeestersverkiezingen. In de openingsscène verklaart ze vol trots dat het tijd is dat homoseksualiteit wordt gedecriminaliseerd.
Carlota’s tegenstander, een slinkse wezel, heeft echter compromitterende foto’s laten maken van de idealist en haar partner, trans man Oscar (Ana Polvorosa). Als zij zich niet terugtrekt uit de race, dan zal hij de kiekjes openbaar maken, en daarmee haar reputatie op het spel zetten. Het is frappant hoe het kostuumdrama met een dilemma van toen een onderwerp aanstipt dat vandaag de dag nog net zo pregnant is: de strijd om jezelf te kunnen zijn is superrelevant. En om die harmonische gedachte te vervolmaken wil Carlota met haar grote liefde trouwen. Zodat niets een verdere toekomst in de weg staat.
La Chicas del Cable
Maar dan is er een maar: na groots geluk manifesteert zich de eerste tegenslag. Carlota wordt in een hotelkamer gevonden waar zich ook het stoffelijk overschot van haar tegenstander bevindt. En dat is verdacht.
La Chicas del Cable S04
Ondertussen zien we hoe Lidia de scepter zwaait over een aanstaande communicatiebeurs, en ze en passant een vrouwenhatende sukkel het bedrijf uit werkt. Marga gaat scheiden van haar echtgenoot, omdat diens broer zich vorig seizoen als haar man voordeed – en de seks die hieruit voortvloeide past in de categorie schuinsmarcheren.
La Chicas del Cable S04
Kijk: als je al deze kolderieke taferelen op papier zet, dan is het ronduit lachwekkend. Showrunners Ramón Campos en Gema R. Neira verstaan echter hun vaak, en brengen de ene na de andere verhaalwending au sérieux, met een zekere plechtigheid. De scepticus zal hier ook in het vierde deel met eenvoud doorheen kunnen kijken. Wie echter voortdurend wil meeleven met de personages, die in een oneindige achtbaanrit lijken te zitten, zal aan de buis gekluisterd blijven. Het is daarom overduidelijk waarom Netflix acht nieuwe afleveringen heeft besteld.
Las Chicas del Cable S04, vanaf 9 augustus 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!