Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Killing Eve S04E01: intrigeert opnieuw

  •  
26-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
216 keer bekeken
  •  
Killing Eve S04
Eve werkt in de privébeveiliging en Villanelle heeft het licht gezien in spannende openingsaflevering.
Foto credit: BBC America / AMC
Aan het einde van het derde seizoen van Killing Eve sloten Eve (Sandra Oh) en Villanelle (Jodie Comer) een pact: ze zouden elkaar nooit meer zien. Maar zonder het geweld – en de smachtende blikken – tussen de twee is de Britse thriller natuurlijk geen knip voor de neus waard. Dus zoeken ze elkaar weer op in het vierde seizoen. Althans, Villanelle stalkt Eve. Want Eve wil écht niets meer met haar te maken hebben.
Scenarist Laura Neal, die onder meer een aflevering van Sex Education schreef, bedacht geestige uitgangsposities voor Eve en Villanelle. Eve werkt nu met haar lover Yusuf (Robert Gilbert) in de privébeveiliging, maar is in de openingsscène te zien verkleed als huurmoordenares in Rusland, waar ze Konstantin (Kim Bodnia) op nogal botte manier bevraagt hoe ze Hélène (Camille Cottin) kan opsporen. Haar missie is nog steeds om De Twaalf – de kwaadaardige organisatie – op te rollen. Villanelle heeft daarentegen het licht gezien als zingende ‘engel’, die in een maagdelijk witte jurk haar intrek heeft genomen in een kerk, bij een pastoor en zijn dochter.
Killing Eve S04
De beroepscrimineel denkt namelijk dat als ze haar leven in het teken van God stelt, dat Eve haar grove misstappen zal vergeven. Maar Villanelle denkt ook dat dit klusje vast snel geklaard zal zijn; dat God haar goede aard snel zal opmerken. Haar geduld wordt echter op de proef gesteld en haar moordenaarsinstinct duikt op een gegeven moment weer te pas en te onpas op. Gelukkig ziet ze aan het einde van de aflevering een visioen van haarzelf als Jezus. Of is ze helemaal van het pad? Kolderiek is het zonder twijfel, en dat moet ook: als kijker bouw je een relatie op met televisieseries, en het moet wel spannend blijven onder de dekens, en dat is Killing Eve nog steeds.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Killing Eve S04
En er blijkt ook genoeg aanleiding voor actie: Carolyn (Fiona Shaw), die nu een lagere functie, heeft mist slagkracht als ze ontdekt dat er een persoon is die criminelen die aangesloten zijn bij De Twaalf liquideert. Is dat misschien iets voor Eve? Hoewel – en dat biedt ook mogelijkheden voor onverwachte verhaalwendingen – de gewiekste MI6-medewerker zich aan het einde van de aflevering aansluit bij de Russen. Is ze een landverrader? Of weet ze meer? Killing Eve intrigeert opnieuw van meet af aan.
Killing Eve S04, vanaf 27 maart 2022 wekelijks op NPO 3 en NPO Start, en vanaf dan ook steeds wekelijks een aflevering vooruit te kijken via NPO Plus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!