Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Keeping Faith S01: onderhoudend en spannend

  •  
11-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
605 keer bekeken
  •  
Keeping Faith
Eve Myles blinkt uit in het in Wales gesitueerde thrillerdrama.
Foto credit: Acorn
De thrillerserie Keeping Faith speelt zich af in een dorpje in Wales, waar iedereen elkaar kent. De gemeenschap wordt opgeschud wanneer Faith Howells’ (Eve Myles; Torchwood, Broadchurch) betrouwbare man Evan Howells (Bradley Freegard; tevens Myles' echte man) plotseling verdwijnt.
Faith en Evan hebben drie kinderen, wonen in een prachtig huis, lijken heel gelukkig en hebben een eigen advocatenkantoor. Faith is nog met zwangerschapsverlof, maar wanneer Evan niet komt opdagen voor een meeting met een belangrijke cliënt moet ze haar hoge hakken en powersuits weer uit de kast trekken. In eerste instantie denkt ze dat het om een grapje gaat; dat Evan haar op deze manier weer aan het werk wil krijgen. Maar, wanneer ze hem de hele dag niet kan bereiken, en de mensen om haar heen ook niet, weet ze dat het serieus is. Evan is verdwenen.
Er wordt een onderzoek gestart naar Evan’s verdwijning, waar zijn zwager Terry (Matthew Gravelle) ook aan meewerkt. DI Williams (Eiry Thomas) vertrouwt Faith niet en maakt haar de hoofdverdachte. Daarom begint Faith zelf zijn leven onder de loep te nemen en volgt ze de aanwijzingen die ze vindt. Evan's duistere geheimen leiden haar soms naar gevaarlijke situaties. Ondertussen probeert ze ook nog het advocatenkantoor te redden van de ondergang en hun drie kinderen – vooral de twee dochters – en zichzelf gerust te stellen dat alles goedkomt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Ze krijgt gelukkig hulp van collega Cyres Jones (Hannah Daniel), vriendin Lisa (Catherine Ayers) en Steve Baldini (Mark Lewis Jones) – een cliënt met een strafblad. Ook Evan’s vader Tom (Aneirin Hughes) helpt mee.
Hoewel het verhaal zelf niet ontzettend origineel is, weten de makers de spanning hoog te houden en de nieuwsgierigheid te prikkelen door de plottwisten. Ook helpt het mee dat Myles briljant gestalte geeft aan Faith: ze is geloofwaardig, echt en heeft heel menselijke reacties op wat haar overkomt – ook al zijn dat soms niet de slimste reacties.
Keeping Faith is prachtig gefilmd, heeft een speciaal voor de serie geschreven themesong en werd in zowel het Engels als in het Welsh opgenomen. De Welshe versie is uitgezonden onder de titel Un Bore Mercher (One Wednesday Morning).
Keeping Faith S01-03, vanaf 10 november 2021 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!