Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Joss Whedon maakt The Nevers voor HBO

  •  
14-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Joss Whedon
De bedenker van Buffy en Angel gaat voor HBO aan de slag met een compleet nieuwe sciencefictionserie.
The Nevers wordt door HBO omschreven als een 'episch sciencefiction drama over een groep Victoriaanse vrouwen met bijzondere vaardigheden, vijanden die maar niet van ophouden weten en een missie die mogelijk de wereld zal veranderen'. Ook Netflix had interesse, maar HBO trok  uiteindelijk aan het langste eind. De zender maakt niet eerst een proefaflevering (zoals ze wel doen met Watchmen ), maar bestelt direct een compleet seizoen. 'Het werd voor mij echt tijd om weer een nieuwe fictieve wereld te bedenken', liet Joss Whedon weten in een verklaring. 'En ik ben erg dankbaar dat ik dat mag gaan doen bij HBO.' Whedon is bekend van de cultserie Firefly en bedacht tevens series als Angel en Buffy the Vampire Slayer. Daarnaast regisseerde hij de eerste twee Avengers-films (foto) en werkte hij aan het script voor The Cabin in the Woods.
Wanneer The Nevers bij HBO in première gaat is nog niet bekend. In Nederland zal de serie waarschijnlijk uiteindelijk beschikbaar komen bij Ziggo Movies & Series XL.
Foto credit: Walt Disney Pictures
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!