Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Jon Favreau maakt Star Wars-serie voor Disney

  •  
08-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Disney-baas Bog Iger onthulde eerder al dat ze een grote naam gestrikt hadden voor een live action Star Wars-serie.
Hij mocht destijds de naam nog niet prijsgeven , maar vandaag was het zover. Jon Favreau (Iron Man) mag de productie in goede banen leiden. Hij zal de Star Wars-serie schrijven en produceren, maar is (nog) niet bevestigd als regisseur. Favreau had als (stem)acteur rollen in Star Wars: The Clone Wars en het aankomende Solo: A Star Wars Story. Hij is al zijn hele leven lang een groot fan van Star Wars, dat inmiddels eigendom is van Disney. Als regisseur bezorgde Favreau Disney al eens succes met de live action-verfilming van The Jungle Book. Momenteel werkt hij aan de live action-adaptatie van The Lion King (met Donald Glover uit Atlanta als Simba), die volgend jaar in de bioscoop verschijnt. Voor televisie schoot hij de pilots voor onder meer het Star Trek-achtige The Orville en Young Sheldon.
De live action Star Wars-serie heeft nog geen titel, maar zal straks exclusief te zien zijn bij de streamingdienst van Disney, die in 2019 in Amerika gelanceerd wordt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!