Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Insecure S04E01: scherpzinnige dialoog

  •  
13-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Insecure S04
Sterk geschreven scenario houdt melodramatisch drama op hoog niveau.
Issa (Issa Rae) verlangt na drie seizoenen stiekem nog steeds naar haar ex Lawrence (Jay Ellis). Hoewel hun relatie allesbehalve perfect was, lijkt ze in haar huidige liefdesleven vooral te stuiten op imperfectie, zoals wanneer ze tijdens een vrijpartij met een fling maar niet het juiste standje kan vinden. Daar draait Insecure al die tijd ook om: onzekerheid over het aangaan van relaties, bindingsangst. Of misschien nog beter: FOMO, Fear of Missing Out. De angst dat je settelt met iemand, terwijl je beter had kunnen krijgen. Het is een gedachte die vaak ontspruit uit egoïsme, maar ook uit zelfbescherming.
Je onderbewustzijn heeft het beste met je voor. Tegelijkertijd heb je daardoor de neiging – misschien wel als een vorm van compensatie – om iets te veel van jezelf te houden. Daar speelt Issa Rae – tevens de showrunner van Insecure – opzichtig mee. Zoals wanneer hartsvriendin Molly (Yvonne Orji) grapt dat de dames in ‘A Whole New World’ leven en zij ‘Jasmine’ is. Zelfspot is misschien wel de juiste remedie om ongebreideld individualisme te beteugelen. Zoals wanneer de vriendinnen elkaar op ‘selfcare Sunday’ ontmoeten om aan yoga te doen, en dit combineren met een fikse joint. Het beste van twee werelden.
Insecure S04
Insecure moet het dan ook vooral hebben van de scherpzinnige dialogen en de authentieke scènes. Omdat de rode draad – jaloezie en misgelopen relaties – tamelijk is gaan vervelen. Een beetje zoals het familielid dat op een verjaardagspartijtje elke keer blijft zeveren over zijn baan – terwijl de baan in kwestie zo bijzonder niet is. Hierdoor is Insecure verworden tot een bij vlagen onuitstaanbaar melodrama.
Insecure S04, vanaf 13 april 2020 wekelijks bij Ziggo Movies & Series
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!