Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

In Vlaamse Velden komt naar Netflix

  •  
26-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
273 keer bekeken
  •  
In Vlaamse Velden
De tiendelige dramaserie laat zien hoe een familie uit Gent de Eerste Wereldoorlog probeert te overleven.
Naast Gevoel voor Tumor stelt Netflix begin april nog een andere Belgische productie beschikbaar. De historische dramaserie In Vlaamse Velden bestrijkt meerdere jaren van de Eerste Wereldoorlog en richt zich op de ontwikkeling van de 15-jarige Marie Boesman (Lize Feryn), die ziet hoe haar hele familie uiteen valt wanneer de Duitsers hun huis bezetten. Haar oudste broer Vincent Boesman (Matthieu Sys) vecht uit idealisme mee aan het front, terwijl haar andere broer Guillaume (Wietse Tanghe) tevergeefs probeert te deserteren. Marie, die ervan droomt om dokter te worden, komt als verpleegster aan het front terecht, waar haar visie op de wereld voorgoed zal veranderen. Verder is Wim Opbrouck te zien als vader Philippe Boesman en geeft Barbara Sarafian gestalte aan moeder Virginie.
In Vlaamse Velden verschijnt 1 april op Netflix. De tiendelige serie werd in 2014, honderd jaar na de start van de oorlog, uitgezonden op de Belgische televisie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!