Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Imposters S01E01: snel, lichtvoetig en veelbelovend

  •  
30-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
193 keer bekeken
  •  
Imposters
In deze lichtvoetige serie (het eerste seizoen staat nu op Videoland) slaan voormalige doelwitten van meesteroplichtster Maddie de handen ineen.
Wanneer Ezra (Rob Heaps) de Belgische Ava (Inbar Lavi) ontmoet kan hij zijn geluk niet op; de twee lijken voor elkaar gemaakt. Algauw leeft het paar in pasgetrouwde idylle en kiest Ezra voor elke dag van hun huwelijk met zorg een nieuw cadeau uit om zijn bruid mee te verrassen. Hij staat op het punt om voor dag 29 een puppy mee naar huis te nemen, wanneer de dierenwinkel zijn betaalpas weigert. En alle daaropvolgende creditcards. Thuis ontdekt hij een videoboodschap waarin Ava hem poeslief uitlegt dat ze hem kaalgeplukt heeft en voldoende chantagemateriaal bezit om zijn leven te verwoesten als hij de politie achter haar aanstuurt. Dus doet Ezra wat ieder weldenkend mens zou doen: hij maakt een maniakaal detectivebord met aanwijzingen over haar verblijfplaats, kijkt hun trouwvideo op repeat. En hij doet uiteindelijk drie mislukte zelfmoordpogingen. Dan ontvangt hij een bezoekje van de daadkrachtige Richie (Parker Young) die ook op zoek is… naar zijn vrouw Alice.
6205.w1000.0.048d994
Imposters komt uit de koker van acteur en nieuwbakken schrijver Paul Adelstein (Private Practice, Scandal) en Definitely Maybe-regisseur Adam Brooks, die tevens scenarist is van Wimbledon en Bridget Jones: The Edge of Reason. De heren vervullen hier beide een dubbelrol; Adelstein speelt in Imposters ook de rol van Shelly Cohen en Brooks regisseerde zes van de tien afleveringen. Hun referenties zijn veelbelovend en dat is de eerste aflevering ook. Imposters is snel, lichtvoetig en weet wat de kijker wil zien – niet alleen de klungelende achterblijvers die nog steeds smachten naar de oplichtster die ze achtervolgen, maar vooral de ongrijpbare bedriegster zelf. Maddie, zoals ze eigenlijk heet, is namelijk alweer in een nieuwe stad en heeft het volgende doelwit in haar vizier.
5915.w1000.0.9c2209f
Het grootste pluspunt van Imposters is de Israëlische actrice Inbar Lavi, die al een tijd onder de radar vliegt met rollen in matig succesvolle series als Gang Related en The Last Ship. Imposters biedt haar het podium dat ze duidelijk verdient, en de kans om van zwendel tot zwendel te transformeren. Lavi’s Maddie is zo meesterlijk gewiekst en charmant dat je niet anders kan dan hopen dat ze erin slaagt haar volgende slachtoffer in te palmen. Uiteraard heeft de serie nog een hoop verrassingen in petto, want het team dat de achtervolging inzet bestaat uit Ezra, Richie én Jules (Marianne Rendón). De drie voormalige doelwitten slaan de handen ineen en raken incidenteel ook zelf op het oplichterspad.
De vraag is natuurlijk of we wel willen dat ze Maddie vinden, want het is zoveel leuker om haar te zien doen waar ze goed in is.
Imposters S1, vanaf 27 juli 2018 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!