Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Human Resources S01E01: verjaardagspenissen en spermagrappen

  •  
18-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Human Resources
Bij vlagen geestige animatiereeks – een spin-off van Big Mouth – is niet zo pikant of baanbrekend als gehoopt.
Zodra de makers van een televisieserie hun geesteskindjes kwalificeren als ‘voor volwassenen’ dan kan dat maar twee dingen betekenen: veel seks en/of geweld. In de Verenigde Staten betekent dit daarentegen vaak maar een ding: veel seks. Of veel seksueel getinte grappen en vulgaire anekdotes, zoiets. Daar voldoet Human Resources – een spin-off van Big Mouth – zonder twijfel aan. Maar ‘voor volwassenen’ is ook enigszins een synoniem voor grensverleggend, of provocatief, en dat is de animatiereeks nauwelijks. Soms vraag je je af of showrunner (en komiek) Nick Kroll weleens een film van John Waters heeft gezien – misschien wel de ongekroonde koning van de smerigheid.
Bovenal hebben Kroll en zijn co-scenaristen de neiging om een traditioneel verhaal toe te voegen aan een aflevering vol grappen. De grappen worden in die zin opgehangen aan een nogal plichtmatig aanvoelend plot. Zoals in de pilotaflevering waarin ‘Lovebug’ Emmy (Aidy Bryant uit Saturday Night Live ) moet zorgen dat de liefde tussen haar zwangere cliënte en diens echtgenote niet onderkoeld raakt. Er is in die zin in Human Resources toch weer een soort verlangen naar een emotioneel orgasme, of een ietwat bevredigend einde, of een moraal van het verhaal. Maar dat is toch niet ‘voor volwassenen'?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Human Resources
Volwassenen kunnen onsamenhangende maar bij nader inzien zeer vernuftige grappen en asymmetrische verhaallijnen misschien ook wel verdragen, maar als je dit niet probeert, dan kom je daar ook nooit achter. Spijtig is ook dat het in Human Resources niet ontbreekt aan talent: bekende namen als Pamela Adlon, David Thewlis en Maya Rudolph passeren de revue. Uit hun monden komen veel grappen over sperma, verjaardagspenissen, holbewoners die voor het eerst masturbatie ontdekken en vagina’s die na een bevalling in een spaghetti bolognese veranderen. Maar is het leuk? Bij vlagen. Net zoals het volwassen leven.
Human Resources S01, vanaf 18 maart 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!