Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

How I Met Your Father S01E01-04: zal Hilary Duff de ware vinden?

  •  
10-05-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
How I Met Your Father S01
How I Met Your Father is géén How I Met Your Mother 2.0. En misschien is dat ook wel beter.
Foto credits: Hulu
Het is altijd lastig om als spin-off in de voetsporen van je wereldberoemde voorganger te treden, zelfs al valt er op het origineel - in dit geval How I Met Your Mother  (ook te zien bij Disney+) – zeker nog genoeg af te dingen.
De eerste valkuil was er eentje die wel meer series uit die tijd, zoals bijvoorbeeld Sex and the City , niet wisten te ontwijken: alle hoofdrolspelers waren heteroseksuele, witte mensen. En met een personage zoals Barney (Neil Patrick Harris), wiens enige doel in het leven was zoveel mogelijk mooie dames te verleiden, kom je nu ook echt niet meer weg.
Maar de grootste makke was geheel van eigen makelij: in How I Met Your Mother  deden de makers een belofte die ze nooit van plan waren in te lossen. De serie was helemaal niet het verhaal over hoe Ted Mosby (Josh Radnor) de vrouw (Cristin Milioti) van zijn toekomstige kinderen ontmoette, maar was juist een nodeloos ingewikkelde manier om aan zijn kinderen toestemming te vragen om zijn echte grote liefde, Robin (Cobie Smulders), mee uit te vragen (moeders was gemakshalve al afgevoerd door een dodelijke ziekte).
Geheel terecht belandde het einde van How I Met Your Mother  op vele lijstjes in de top drie van meest verguisde tv-finales ooit (meestal net achter Dexter en Game of Thrones ). Met andere woorden: How I Met Your Father  startte met een uitgebreide checklist van wat vooral nìet te doen.
How I Met Your Father S01
Het format is wel hetzelfde, al zijn dit keer de sekses verwisseld. In 2050 belooft een oudere Sophie (Kim Cattrall, Sex and the City ) haar onwillige zoon in geuren en kleuren te vertellen hoe ze ooit zijn vader heeft ontmoet. Het was 2022, een moeilijke tijd om echt in het moment te leven, aldus oudere Sophie. Jongere Sophie (Hilary Duff, Lizzie McGuire , Younger ) maakt zich op voor haar 88 ste  Tinder-date van het jaar. Maar, Sophie blijft geloven in echte liefde, zo vertelt ze Uber-chauffeur Jesse (Christopher Lowell, GLOW , Promising Young Woman ). En wie weet, misschien is marine-bioloog Ian (Daniel Augustin) wel de ware!
Aan de eerste vier afleveringen af te zien lijken makers Isaac Aptaker en Elizabeth Berger ( This Is Us , Love, Victor ) al wel wat geleerd te hebben van de fouten van HIMYM. Zo is de cast een stuk gemêleerder: Sophie deelt een appartement met haar beste vriendin Valentina (Francia Raisa, Grown-ish ) en diens splinternieuwe Britse vriendje Charlie (Tom Ainsley, The Royals ), Jesse brengt de meeste tijd door met beste vriend Sid (Suraj Sharma, Life of Pi ) en adoptiezus Ellen (Tien Tran), die vast van plan is om in New York een leuke nieuwe vriendin te vinden.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
How I Met Your Father S01
Hilary Duff is uitermate sympathiek als Sophie, wier onstuitbare optimisme al meteen de eerste gaatjes prikt in de cynische zeepbel van Jesse, die zijn wonden likt nadat zijn mislukte huwelijksaanzoek viral is gegaan en hem de bijnaam ‘Mister Proposal Failure’ heeft opgeleverd. De referenties naar hypes van nu – de vrienden bezoeken een FOMO-club, oudere Sophie legt haar zoon uit wat ‘unboxing’ video’s zijn – is helaas wel iets dat, naast de lachband, zelfs nu al gedateerd voelt.
Of How I Met Your Father  het megasucces van zijn voorganger zal evenaren valt te betwijfelen – Sophies ‘Brooklyn Bridge Girl’-hypothese kan ook niet op tegen Lily’s (Alyson Hannigan) olijventheorie – maar het hart zit zeker op de juiste plek.
How I Met Your Father S01, vanaf 11 mei 2022 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!