Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

House of Cards-acteur Reg E. Cathey overleden

  •  
10-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
Reg E. Cathey
Acteur Reg E. Cathey (The Wire, House of Cards) is op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker.
Cathey stond vooral bekend om zijn diepe stemgeluid en zijn samenwerkingen met tv-maker David Simon ( The Deuce ). Na een gastrol in Homicide: Life on the Street eind jaren negentig, kreeg hij van Simon een rol in de miniserie The Corner. Simon gaf hem vervolgens ook een rol in The Wire , waarin hij twee seizoenen lang te zien was als Norman Wilson, de adviseur van de ambitieuze politicus Tommy Carcetti (Aidan 'Littlefinger' Gillen). Na The Wire scoorde hij een terugkerende gastrol in het Netflix-drama House of Cards. Daarin speelde hij Freddy, de eigenaar van de spareribs-zaak waar Frank Underwood regelmatig over de vloer kwam. Later in de serie werd hij de tuinman van het Witte Huis. In 2015 won Cathey een Emmy voor zijn gastrol in House of Cards.
Cathey is ook bekend van zijn tv-rollen in Oz, Lights Out en Outcast. Op filmgebied behoren onder meer The Mask, Se7en, Tank Girl en Fantastic Four tot zijn credits.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!