Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Hollington Drive: alle keuzes hebben consequenties

  •  
10-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
991 keer bekeken
  •  
Hollington Drive
Na de verdwijning van een jongetje vrezen twee zussen dat hun kinderen meer weten dan ze vertellen, en maakt de gemoedelijke sfeer al snel plaats voor paranoia.
Foto credits: KRO-NCRV
Met een vrolijk muziekje onder de beelden van de openingstitels van Hollington Drive had er geen vuiltje aan de lucht geleken in de brave straat in een slaperig Brits stadje. Maar met een creepy muziekje dat diezelfde beelden begeleidt, schuilt er opeens achter elke deur gevaar en lijkt iederen op straat een dubbele agenda te hebben. Hoe rustiger de wijk, hoe groter de geheimen, wisten trouwe kijkers van recente thematisch verwante hitseries als Desperate Housewives of You natuurlijk al lang.
De McGuffin van vierdelige miniserie Hollington Drive is de verdwijning van het jongetje Alex; de hele buurt meldt zich gelijk aan voor een grootscheepse zoekactie in het bos. Maar twee zussen, cafehoudster Theresa (Anna Maxwell Martin) en hoofd van de basisschool Helen (Rachael Stirling), maken zich meer zorgen over hun eigen kinderen. Ben en Eva gedragen zich anders dan normaal en het vermoeden rijst al snel dat zij meer weten van de verdwijning van Alex dan zij durven toegeven. De doorlopende aanwezigheid van Eddie, de lapzwanzerige broer van Theresa's man Fraser, verhoogt de feestvreugde in huis ook niet. 'Zo'n straat als deze is eigenlijk ideaal voor pedofielen', oppert hij tijdens een buurtborrel. 'Veel kinderen, lekker, rustig, afgelegen.' En zijn de echtgenoten van de twee zussen eigenlijk wel zo betrouwbaar als de vrouwen hopen?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Hollington Drive
Behalve het mysterie van de verdwenen Alex verschaft Hollington Drive de kijker vooral veel plezier terwijl deze toekijkt hoe de vrouwen langzaam maar zeker hun eigen kuil graven met leugentjes, halve waarheden en bizarre verzinsels - alles om de kinderen te beschermen. Elke keuze, hoe klein ook, heeft op den duur verstrekkende gevolgen. De serie heeft een hoog 'wat zou u doen?'- en 'hoe ver zou u gaan?'-gehalte. Zou ik óók bewijs verdoezelen of zelfs een fictieve verdachte verzinnen om het politieonderzoek weg te sturen van mijn kinderen? En zou ik wél de problemen hebben overzien die ik mijzelf hiermee op de hals haal?
Hollington Drive, vanaf 11 maart 2023 op België Eén en momenteel ook in zijn geheel op NPO Plus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!