de Lagarde

Hoe ziet Stranger Things 4 eruit? Een (hypothetische) vooruitblik

  •  
21-07-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Stranger Things S03
Het internet is een broeinest voor fan-theorieën en ook de castleden speculeren graag mee.
Het derde seizoen van Stranger Things is nog maar net gelanceerd, en de speculatiemolen draait op volle toeren. (Dat is niet erg raar: binnen vier dagen na de release waren de acht afleveringen al door 18 (!) miljoen Netflix-abonnees bekeken). Buiten kijf staat dat het verhaal nog lang niet ten einde is: je hoeft geen wijsgeer te zijn om tot die conclusie te komen. Zeker gezien het mysterieuze einde, waarin twee Sovjet-militairen kuieren door een wandelgang in een cellencomplex, langs een deur waarachter ‘een Amerikaan’ zou zitten. Deze gedetineerde zou weleens Jim Hopper (David Harbour) kunnen zijn, die in de laatste aflevering aan het kortste eind trok en daardoor – wellicht, wellicht – in The Upside Down is beland.
Stranger Things
Wat er daarna is gebeurd, is natuurlijk nog steeds geheel onbekend. Alhoewel de gebroeders Duffer – de showrunners van Stranger Things – hier wellicht in hun gedachten al op hebben voortgeborduurd. Maar hun bedenksels blijven steevast, ook als ze al in scenariovorm zijn gegoten, achter slot en grendel; tót na de première. Op het internet circuleren verschillende video’s waarin de castleden vooruitblikken en gissen hoe hun rol eruit zou kunnen zien. Zoals een interviewcompilatie van Entertaintment Tonight : Gaten Matarazzo (Dustin) zou in een volgend seizoen willen rivaliseren met de eigenzinnige gamefanaat Keith (Matty Cardarople uit A Series of Unfortunate Events ) in de alom bekende arcadehal.
Stranger Things
Winona Ryder (Joyce) opteert voor meer vreedzaamheid, maar erkent ook dat Stranger Things zonder rare dingen non-existent zou zijn. De horrorserie leeft immers bij de gratie van misère en doem. Noah Schnapp ziet zijn personage liever lijden dan plezier beleven, en hoopt dat de door hem vertolkte Will net als in de eerste twee seizoenen wordt ondergebracht in een aparte verhaallijn. Deze suggestie lijkt eerder ingegeven door Schnapps acteerambities – sommige acteurs lenen zich beter voor tragedie – dan door reële verwachtingen. Maar je weet maar nooit.
Stranger Things
Over Will werd overigens vrij snel na de première van Stranger Things 3 geschreven dat hij weleens homoseksueel zou kunnen zijn. Die hypothetische gevolgtrekking komt niet helemaal uit de lucht vallen, gezien zijn schimmige opmerkingen over de kalverliefde tussen Eleven (Millie Bobby Brown) en Mike (Finn Wolfhard); een verkering die hij nooit op dezelfde wijze zou kunnen beleven. En dan was er nieuwkomer Robin ( Maya Hawke ), die aan partner in crime Steve (Joe Keery) opbiechtte op vrouwen te vallen. De Duffer-broeders proberen met zulke kleine wendingen ook een soort eigentijdse boodschap in de serie te planten, die wellicht weerklinkt in deel vier.
Stranger Things S03
Het lijkt overigens onwaarschijnlijk dat prominente types als bijvoorbeeld Hopper en Robin uit de serie worden geschreven. Veel castleden en fans vonden de dood van Barb (Shannon Purser) in het eerste seizoen een misstap, en om nog meer onnodig leed te voorkomen zullen de Duffers deze personages – naar alle waarschijnlijkheid – laten leven.
Stranger Things S01 Barb
Ten slotte doen er allerlei gissingen de ronde op fora. Speelt het volgende seizoen zich nog wel af in Hawkins? Aangezien niet iedereen er meer woonachtig zal zijn. En herwint Eleven weer haar superkrachten? Daarvoor zullen we toch een jaar, misschien wel twee, moeten wachten. Wat wel zeker is, is dat de jongelingen een stuk ouder zullen zijn. Misschien verliezen de personages in Stranger Things 4 – wellicht een hommage aan Blue Velvet (1986) of aan Aliens (1986)? – definitief hun onschuld?
Stranger Things S03
Het is nog onduidelijk wanneer het vierde seizoen (dat op dit moment ook nog niet officieel is aangekondigd, red.) van Stranger Things verschijnt.

De eerste drie seizoenen zijn te zien bij Netflix.
Lees hier de recensie van het derde seizoen.
En beluister hier de podcast die we over Stranger Things en jaren 80-nostalgie maakten.
 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!