Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

HBO Max is in Nederland: een impressie

  •  
07-03-2022
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Band of Brothers
De streamingdienst manifesteert zich van meet af aan als een geduchte concurrent van Netflix.
Met de komst van HBO Max krijgt Netflix – naast Disney+, dat sinds 2019 al aan terrein wint – een nieuwe geduchte concurrent. Wie op de Amerikaanse releaselijst van films en televisieseries kijkt zal een ding opvallen: de nieuwe streamingdienst bombardeert de kijker aankomend jaar met een keur aan titels. Hieronder tien kijktips.
Euphoria
Euphoria
Het tweede seizoen van het aangrijpende tienerdrama Euphoria , met rollen van Zendaya en Hunter Schafer, ging in de Verenigde Staten al in januari in première, maar is nu ook eindelijk te zien in Nederland. Op sociale media was het opmerkelijke slot van dit tweede deel een hot item. Dat maakt ons natuurlijk nog nieuwsgieriger.
Dune
Dune
De introductie van HBO Max – waar ook de films van Warner Brothers toe behoren – betekent ook dat de zogeheten ‘release window’ van films in Nederland min of meer verandert: films van Warner zullen straks 45 dagen na de bioscooprelease bij de streamingdienst te zien zijn. In Amerika is dit al het geval, zo was Dune – een sciencefictionepos van Denis Villeneuve, gemaakt voor maar liefst 165 miljoen dollar - vrij snel al in de huiskamer te zien.
The Matrix Resurrections
The Matrix Resurrections
Wie een voorbeeld wil zien van hoe je een filmfranchise weer aanzwengelt is bij The Matrix Resurrections aan het juiste adres. Het spettert tussen Neo (Keanu Reeves) en Trinity (Carrie-Anne Moss) en ook aan zinderende actie is geen gebrek.
Friends
Friends Ross Rachel
Misschien cliché om het weer over deze sitcom te hebben, maar het blijft een bron die toch elke dag weer door nieuwe kijkers wordt aangeboord, met kijkverslavingen tot gevolg. En wie Friends heeft – en HBO Max heeft óók Seinfeld in huis, evenals The Big Bang Theory – mag zich met recht mengen in de streamingoorlog.
Landscapers
Landscapers
Vrijwel alles waar actrice Olivia Colman in te zien is, is de moeite waard. Zie Broadchurch , Fleabag , The Lost Daughter en nu Landscapers : een tragikomedie over een echtpaar (Colman speelt tegenover David Thewlis) dat de ouders van de vrouw vermoordt.
Kimi
Kimi
HBO Max is de thuishaven van filmmaker Steven Soderbergh ( Traffic , 2001; Logan Lucky , 2017), waar vorig jaar al zijn film noir No Sudden Move verscheen. Kimi draait om een medewerker van een techbedrijf, gespeeld door een briljante Zoë Kravitz, die lijdt aan agorafobie, maar een complot op het spoor komt.
Band of Brothers
band of brothers
HBO Max wordt in de Verenigde Staten door sommige filmcritici gewaardeerd omdat de dienst ook veel oude(re) titels aanbiedt. In Nederland is onder meer Band of Brothers te zien, een ongeëvenaard oorlogsdrama dat sinds zijn verschijning in 2001 niet aan kracht heeft ingeboet.
Goodfellas
Goodfellas
Nog zo’n titel die ongekend populair blijft: het gangsterdrama van Martin Scorsese uit 1990, over Henry Hill: de man die hoogtepunten beleefde als maffiosi voordat hij in een diep dal viel. Joe Pesci is in topvorm, als Tommy DeVito, een onuitstaanbare sociopaat.
And Just Like That…
And Just Like That
De rentree van Sex and the City – zonder Samantha (Kim Cattrall), helaas – werd geloofd en verguisd door Amerikaanse filmcritici. En titels die critici verdelen zijn áltijd interessant. In dit nieuwe deel - getiteld And Just Like That... - zijn de dames intussen in de 50, hoewel dat niet voorkomt – ze zijn ouder, maar niet wijzer - dat ze nog altijd uitstekende kibbelaars zijn.
The Leftovers
The Leftovers
Maar drie seizoenen zijn er, van The Leftovers , tot groot verdriet van – daar zijn ze weer – veel Amerikaanse televisiecritici: ze waren verknocht aan het mysterie waarin 2 procent van de aardbevolking ineens is verdwenen. Vooral Carrie Coon excelleert, als Nora Durst, een vrouw die haar echtgenoot, zoon en dochter verloor.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!