Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Hanna S02: intenser en meeslepender

  •  
05-07-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Hanna S02
Borduurt niet meer voort op het verhaal van de gelijknamige film, maar geeft alle ruimte aan meer diepgang en is meer gebalanceerd.
‘Ze is de dapperste persoon die ik ooit heb ontmoet en je beste kans om hieruit te komen.’
Het tweede seizoen van de dramaserie Hanna, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2011, gaat verder waar het eerste seizoen stopte. Hanna (Esme Creed-Miles) is samen met Clara (Yasmin Monet Prince) op de vlucht voor de organisatie achter operatie Utrax; het programma opgezet met de intentie om het perfecte militaire wapen te maken. Aan het einde van het eerste seizoen brak Hanna in en wilde ze iedereen bevrijden. Maar door de manipulatieve training die zorgt voor misplaatste loyaliteit, wilde alleen Clara met Hanna mee. De rest bleef.
De dertig overgebleven meisjes, trainees, zijn nu ondergebracht in een soort luxe kostschool genaamd ‘The Meadows’, waar zij het laatste deel van hun training afmaken. Ze krijgen een nieuwe naam en een dossier met een achtergrondverhaal om hun ‘socialisatie’ compleet te maken: waar ze zijn opgegroeid, wie hun ouders zijn, waar ze van houden, hun eerste herinneringen, etc. Alle informatie om hun nieuwe identiteit realiteit te maken.
Hanna S02
Nieuwkomer Terri Miller (Cherrelle Skeete) zorgt achter de schermen dat de verhalen zo echt mogelijk voelen. Haar opdracht is om via alle sociale platforms te communiceren met de meisjes om hun verhalen zo echt mogelijk te laten voelen, zodat ze gaan geloven dat het ook echt is. Dit valse idee van geliefd te worden is iets waar de meisjes naar verlangen, waardoor ze het nemen voor wat het is. ‘De verhalen zijn verzonnen door mensen die niet het beste met je voor hebben. Ze willen dat je je geliefd voelt hier, maar je bent een wapen voor ze.’
Hanna S02
Vooral trainee Sandy (Áine Rose Daly) geeft zich er helemaal aan over en wil de verhalen geloven. Hoe groot de invloed is op de hersenspinsels wordt mooi geïllustreerd wanneer Sandy hoort dat haar (verzonnen) zieke zusje is overleden. ’Het is dan wel misschien niet echt. Maar het is echt voor mij.’
Wanneer Clara weer in handen valt van Utrax, helpt Marissa Wiegler (Mireille Enos; The Killing) Hanna om een nieuw leven te starten. Maar Hanna is vastbesloten om Clara te redden van Utrax, waardoor ook zij daar terechtkomt. Samen met Marissa komt Hanna met een plan om te ontsnappen. Maar al snel worden ze ‘uitgezonden’ op een missie naar Barcelona, waar ze een bron moeten onderscheppen die het programma kan blootstellen. Marissa is ondertussen van plan om het programma van binnenuit te ontmantelen en gaat als een dubbelspion te werk.
Hanna S02
Het tweede seizoen is nog steeds volgepakt met actie en spionnenwerk, maar geeft meer ruimte aan het achtergrondverhaal van het Utrax-programma en personage-ontwikkelingen. Ook het niveau van het acteerwerk is hoog. Het Hanna-personage is even intrigerend en neemt dit seizoen de beschermrol op zich. Mireille Enos behoudt heel knap in elke scène haar ‘cool’, zelfs wanneer haar personage overrompeld lijkt te worden door wat er gebeurt. En ook de nieuwe personages Sandy, Jules (Gianna Kiehl) en Terri laten een blijvende indruk achter.
Hanna S02, vanaf 3 juli 2020 op Amazon
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!