Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Grey’s Anatomy S18E01: back to normal

  •  
07-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
Grey's Anatomy S18
De rust is voor even wedergekeerd in nieuw seizoen waarin Meredity Grey overweegt om elders in het land een baan aan te nemen.
Foto credits: ABC
Het achttiende seizoen van Grey’s Anatomy begint met de mededeling dat het ziekenhuisdrama zich voortaan afspeelt in een wereld waarin de coronapandemie geen issue meer is. Dat is een logische zet: alle verhalen hierover werden vorig seizoen al verteld. Hoewel het terecht is dat de makers het zeventiende seizoen wijdden aan het redden van mensen die waren besmet met corona. Die actuele invalshoek leidde tot tamelijk interessante verhaallijnen. Zo belandde Meredith Grey (Ellen Pompeo) zelf in een coma en was ze te zien in een soort idyllisch vagevuur aan het strand – de zoveelste knipoog naar het zesde seizoen van The Sopranos , waarin monsieur Soprano zich in het vagevuur bevindt.
Grey's Anatomy S18
Niettemin zijn Grey en haar collega’s weer back to normal. Hoewel? Door de coronapandemie is een groot tekort aan medisch personeel ontstaan en Grey bezoekt in de eerste aflevering een ziekenhuis in Minnesota, dat ter ere van haar moeder een bibliotheek heeft laten bouwen. Direct zijn Greys collega’s – ze wordt zo'n beetje elke paar minuten gebeld – onrustig: zal ze zelf ook verkassen naar de koude staat? Tegelijkertijd ‘proberen’ Owen (Kevin McKidd) en Teddy (Kim Raver) zich in de echt laten te verbinden, in wat een romantische ceremonie in het park moet zijn. Maar een fietsrace – waarbij mensen in hun ondergoed zijn uitgedost – gooit roet in het eten.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Grey's Anatomy S18
De scenaristen van Grey’s Anatomy zullen er vast om hebben gelachen, deze plotselinge draai in het verhaal. Want uitgerekend de priester die Owen en Teddy moet huwen wordt door een van de vrouwelijke deelnemers geraakt en mag linea recta – met hulp van Owen – naar het ziekenhuis. Dat is ook een mooie metafoor voor melodrama: even genieten van de euforie, voordat de pijnlijke – schromelijk overdreven – realiteit zich aandient. Grey’s Anatomy is daar simpelweg een ster in. En het ziekenhuis is nog steeds the place to be ; dat is waar alle verhaallijnen zo'n beetje stranden. Of zou een transfer van Grey toch aanstaande zijn? Dat lijkt – ook vanuit het oogpunt van de makers – misschien iets te risicovol.
Grey's Anatomy S18, vanaf 8 juni 2022 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!