de Lagarde

Gone for Good S01: een verdwijning rakelt het verleden op

  •  
16-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
177 keer bekeken
  •  
Gone for Good
De Franse adaptatie van Harlan Cobens boek balanceert tussen het heden en verleden van de personages.
De Franse mysteriethriller Gone for Good is de vijfde Harlan Coben-adaptatie die te zien is op Netflix. Eerder verschenen ook het Poolse The Woods , het Britse The Stranger en Safe , en het Spaanse El Inocente. Coben is een meester in het mondjesmaat onthullen van de duistere en geheime verledens van zijn personages. In Gone for Good slagen de acteurs en de makers David Elkaïm en Vincent Poymiro erin om dit visueel over te brengen op de kijker.
De serie (originele titel: Disparu à jamais) speelt zich af langs de kust van Nice. Het mysterie dat centraal staat is de verdwijning van Judith Conti (Nailia Harzoune). De jonge vrouw is een maatschappelijk werker en heeft een relatie met haar collega Guillaume Lucchese (Finnegan Oldfield). Op de dag van zijn moeders begrafenis verdwijnt zij, nadat ze hem een berichtje stuurt dat ze altijd van hem zal blijven houden. Guillaume gelooft niet dat ze zomaar weg zou gaan en besluit samen met zijn collega Daco (Guillaume Gouix) te achterhalen wat er met haar is gebeurd.
Gone for Good
Tijdens zijn zoektocht ontdekt hij allerlei geheimen die allemaal terug te leiden zijn naar een traumatische gebeurtenis tien jaar geleden. In 2010 zag hij namelijk hoe zijn broer Fred werd neergeschoten en hoe zijn buurmeisje Sonia Kasmi dood in het zwembad lag. Hoe dichter bij het spoor ze komen om Judith te vinden, hoe meer hij ontdekt wat er tien jaar geleden echt is gebeurd. En hoe de verdwijning van Judith hiermee te maken heeft.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Gone for Good
Zoals te verwachten in een Coben-adaptatie duikt elke aflevering in het verleden van een personage. Ook wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van flashbacks die het plot sturen en op ware Coben-wijze een kruimelspoor van aanwijzingen geven. Dit geeft een aanhoudende ontrafeling van het steeds draaiende verhaal.
Gone for Good S01, vanaf 13 augustus 2021 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!