Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Gillian Flynn zal Utopia maken voor Amazon

  •  
22-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gillian Flynn
Oorspronkelijk werkte David Fincher (House of Cards) met zender HBO aan de remake van de Britse serie.
Gillan Flynn zou Fincher - die in 2014 haar boek Gone Girl verfilmde - destijds ook gaan helpen met die Amerikaanse tv-bewerking van Utopia, maar in 2015 viel het project in duigen toen Fincher en HBO het niet eens konden worden over het budget. Nu krijgt de schrijfster dus zelf een tweede kans bij Amazon. Het Britse origineel werd gemaakt door Dennis Kelly, die deze keer aantreedt als producent. Het verhaal draait om een aantal jonge volwassenen, die in het bezit komen van een bijna mythisch ondergronds stripboek, en vervolgens worden opgejaagd door een schimmige overheidsinstantie. Ze ontdekken dat de complottheorieën uit de strips best wel eens waar zouden kunnen zijn en krijgen ineens een unieke kans om de wereld te redden.
Wanneer Utopia bij Amazon in première zal gaan is nog niet bekend. Gillian Flynn werkte onlangs voor HBO aan de televisieverfilming van haar boek Sharp Objects.
Foto credit: Alberto E. Rodriguez / GettyImages
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!