Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Game of Thrones-prequel krijgt pilot

  •  
09-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Game of Thrones S07
Een van de vijf potentiële spin-offs van Game of Thrones is in ieder geval al zeker van een proefaflevering.
Vorig jaar werd bekend gemaakt dat HBO bezig is met vier mogelijke aftakkingen van Game of Thrones. Niet veel later onthulde de zender dat scenarist Bryan Cogman werkte aan nog een vijfde spin-off. George R.R. Martin (de schrijver van de boekenreeks waar Game of Thrones op is gebaseerd) was bij drie van die vijf spin-offs ook persoonlijk betrokken en één van die drie krijgt nu een officiële proeflevering. Het gaat om de spin-off die werd bedacht door Jane Goldman, de scenarist van films als Kick-Ass , Stardust, X-men: First Class en Kingsman. Er zijn nog weinig details vrijgegeven, maar het verhaal van de spin-off vindt plaatst duizenden jaren voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. Mocht zender HBO tevreden zijn over de pilot, dan zal er een compleeet seizoen besteld worden. In dat geval zal Goldman straks zelf aantreden als showrunner.
Het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones gaat vermoedelijk april 2019 in première. De spin-off van de serie verschijnt vervolgens op zijn vroegst pas in 2020.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!