Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Flikken Gent: complete serie naar Videoland

  •  
06-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
317 keer bekeken
  •  
Flikken Gent
De Belgische voorloper op Flikken Maastricht was in tien seizoenen goed voor 127 afleveringen.
Flikken was van 1999 tot 2009 te zien op de Belgische televisie. In 2007 kreeg de serie ook een Nederlandse versie getiteld Flikken Maastricht, waarna het Belgische origineel bij ons bekend kwam te staan als Flikken Gent. In 2016 volgde een tweede Nederlandse versie getiteld Flikken Rotterdam, maar het begon allemaal met de incarnatie die zich afspeelt in de Vlaamse stad Gent. Daarin maken we kennis met het politieteam van commissaris Deprez (Hubert Damien), dat in de eerste reeks bestaat uit drie centrale duo's. De jonge Tony Dierickx (Joke Devynck) ligt constant dwars, maar moet leren samenwerken met haar koelbloedige collega Britt Michiels (Andrea Croonenberghs). Brigadier Ben Vanneste (Axel Daeselaire) vormt een duo met brigadier Selattin Ates (Cahit Ölmez) en hoofdbrigadier Raymond Jacobs (Ludo Hellinx) deelt zijn jarenlange ervaring met zijn onervaren partner Wilfried Pasmans (Mark Tijsmans).
Alle seizoenen van Flikken Gent zijn vanaf 20 augustus te zien bij Videoland. De serie werd bedacht door scenarioschrijver Pierre De Clercq en producent Erwin Provoost.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!