Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Fishbowl Wives S01: ontrouw, liefde, seks en goudvissen

  •  
16-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
461 keer bekeken
  •  
Fishbowl Wives
In de Japanse dramaserie proberen vrouwen los te breken van hun echtgenoten en seksloze huwelijken.
‘Goudvissen kunnen niet groter worden dan de kom waar ze in zitten.’ En dat geldt ook voor de zes vrouwen in de Japanse serie Fishbowl Wives. De serie, die gebaseerd is op de manga Kingyo Tsuma van Ryô Kurosawa, bevat heel veel seks en gaat over de complexiteit van romantische relaties. Maar meer nog gaat het over vrouwen die hun eigen identiteit en kracht proberen terug te vinden door buitenechtelijke affaires aan te gaan.
In een luxueuze hoogbouw in Tokyo wonen zes vrouwen die zich niet gewaardeerd voelen door hun echtgenoot. Een waarzegster die ook in het gebouw woont – en steeds opduikt zoals een kerstman-figuur in kerst-romkoms – ‘helpt’ de vrouwen hun huwelijken anders te bekijken. Doordat elke vrouw haar eigen verhaal heeft, voelt de serie als een anthologie. Sommige verhalen zijn erg vergezocht, maar net aan geloofwaardig in de setting van de serie. Zo is er een man die zijn collega vraagt om met zijn vrouw seks te hebben, zodat hij opgewonden genoeg raakt om met haar naar bed te gaan. En is er een vrouw die stellig tegen ontrouw is, maar iemand ontmoet waar ze een sterke (lichamelijke) connectie mee voelt. Maar het erotische drama focust met name op Sakura Hiraga (Ryôko Shinohara). Zij is getrouwd met Takuya (Masanobu Ando).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Voor de buitenwereld zijn zij het perfecte koppel: ze wonen in het penthouse van de hoogbouw, hebben een succesvolle schoonheidssalon en lijken na jaren nog steeds verliefd op elkaar te zijn. Maar: niets is minder waar natuurlijk. Sakura mist het werken met klanten, maar mag van haar man niet meer werken in de salon. Takuya gaat regelmatig vreemd en kleineert en mishandelt haar. Als zij op een dag - op aanraden van de mysterieuze vrouw in het gebouw - een goudvis koopt, ontmoet zij de jongere Haruto (Takanori Iwata). Hij ziet haar potentie en haar pijn, en dat is iets dat Sakura de kracht geeft om na een gewelddadig incident weg te gaan bij haar man. Ze trekt in bij Haruto. Wat volgt is een ontwikkeling in haar personage van angstig en hulpeloos naar een sterke vrouw die uiteindelijk voor zichzelf kiest. 'Ik moet zo sterk zijn als een goudvis'.
Fishbowl Wives S01, vanaf 14 februari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!