Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Face to Face S02E01-02: andere formule; onverminderd spannend

  •  
09-02-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2220 keer bekeken
  •  
Face to Face S02

© Henrik Ohsten / Fremantle

Ditmaal voert psychiater Susanne Egholm (Tryne Dyrholm) – die in rouw is vanwege de moord op haar dochter - ijzingwekkende gesprekken met snode types.

Foto credits: Henrik Ohsten

Het tweede seizoen van het Deense Face to Face speelt zich af drie weken en vijf dagen nadat de dochter van Bjorn Rasmussen (Ulrich Thomsen) en Susanne Egholm (Tryne Dyrholm) werd vermoord. Diender Rasmussen zit vast omdat hij de mogelijke dader op onrechtmatige wijze heeft vermoord. Voor psychiater Egholm voelt haar leven alsof ze ‘opgeslokt wordt door een nachtmerrie’. Totdat er ineens een mysterieuze patiënt voor haar deur staat. John (Olaf Johannessen) wil graag van zijn rookverslaving af. Egholm besluit hem te helpen.

Face to Face S02

Eenmaal binnen vertelt de patiënt dat hij zich al enige tijd niet lekker voelt. Wat volgt is een ijzige tête-à-tête die de titel van de serie eer aandoet; een masterclass acteren. Hij begint over hoe hij als hij naar zijn vrouw kijkt alleen maar ‘een homp vlees’ ziet; zij probeert hem te begrijpen. Misschien biedt hypnose soelaas? Maar als John onder hypnose ineens begint over ‘zijn pistool’ en hoe hij ‘ze in zijn auto trekt en wegrijdt’ dan denkt Egholm: heb ik hier te maken met de werkelijke moordenaar van m’n dochter?

Face to Face S02

En zo is er weer een aflevering van Face to Face voorbij. In de volgende aflevering spreekt Egholm de politiecommissaris, om hem over haar schrikbarende ontmoeting met John in te lichten. Richard Lund (Soren Malling) wil echter van niets weten. Voelt ze zich wel goed? Hij maakt zich zorgen. Dat zegt twee dingen: óf Egholm ziet spoken, óf ze zal in haar eentje de werkelijke moordenaar van haar dochter moeten ontmaskeren.

Face to Face S02

De formule van Face to Face is in dit seizoen ietwat gewijzigd. Ditmaal draait het om de observaties van een psychiater in plaats van de zoektocht van een rechercheur. Dat blijkt een spannende verlegging van de focus, die opnieuw leidt tot uitstekend acteerwerk en spannende verwikkelingen.

Face to Face S02, vanaf zaterdag 10 februari 2024 op Canvas

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!