de Lagarde

Exit S02E01-06: vrouwen krijgen meer stem in Noorse 'Wolf of Wall Street'

  •    •  
28-07-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
Exit S02
De vier hufters you hate to love zijn terug in een tweede seizoen, maar de vrouwen die zij thuis verwaarlozen laten zich echter niet meer zomaar aan de kant zetten.
Foto credits: NRK
De openingsscène van het tweede seizoen van Exit zet meteen de toon. In een krot in een sloppenwijk in Mozambique neukt de dronken Noorse zakenman Henrik (Tobias Santelmann) een jong meisje. Haar verveelde blik spreekt boekdelen. Bij nader inzien had Henrik misschien moeten vragen hoe oud ze was, suggereert hij later in een hotel aan een collega. 'Ze was sowieso boven de 12, dat is hier geen probleem', wuift deze de twijfels van Henrik laconiek weg. 'Volgens de lokale wetten heb je zojuist een bejaarde geneukt.'
De angst van Henrik dat hij toch hiv heeft opgelopen, is zijn grote dilemma in de eerste helft van het seizoen. Tussen hun 'insider trading', gesjoemel en avondjes met hoeren, coke en drank door krijgt het viertal sowieso flink wat privéproblemen te verstouwen. De vader van Jeppe (Jon Øigarden) is stervende en heeft wat onmogelijke laatste wensen.
Exit S02
William (Pål Sverre Hagen) besluit zijn leven opnieuw in te richten na zijn verblijf in een psychiatrische kliniek. En psychopaat Adam (Simon Berger) moet dealen met de zwangerschap van zijn ex Hermine (Agnes Kittelsen, die elke scene imponeert). Vooral haar rol groeit gedurende het tweede seizoen door, nadat Adam te ver is gegaan in zijn onbedwingbare behoefte haar leven te controleren.
Exit S02
Dat de acties van de vier Noorse 'Wolfs of Wall Street' consequenties hadden, wisten we al. Maar de slachtoffers van hun egoïstische acties krijgen deze reeks meer reliëf en proberen terug te slaan - met wisselend succes. Je kan het de vrouwen van de hufters ook niet kwalijk nemen. 'Haar enige taak is om jou bevestiging te geven dat je geweldig bent', leert William zijn vriend Henrik. 'Als ze daar niet in slaagt, heb je alle recht om haar te dumpen.'
Exit S02
Het controversiële Exit is een fascinerende serie die veel verschillende emoties losmaakt bij de kijker. De makers claimen voor zeker tweederde van de verhaallijnen te hebben geput uit anekdotes van échte beurstycoons - schrijver Øystein Karlsen noemt de reeks in interviews zelfs 'bijna een documentaire'. De stuitende onachtzaamheid waarmee de mannen door het leven walsen is grappig, gruwelijk en af en toe jaloersmakend tegelijkertijd. Wat zou jij doen als je zoveel geld had dat je het eigenlijk in je levensdagen niet op zou kunnen maken?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Exit S02
Maar echt gelukkig zijn de vier vrienden aan het eind van de dag geen van allen. Het enige dat rest als je jezelf naar de top van de wereld hebt geklauwd, is een keiharde pijnlijke val naar beneden. Maar gezien de grote populariteit van Exit in Noorwegen zal dat moment nog wel even op zich laten wachten - seizoen 3 is inmiddels in de maak.
Exit S02, vanaf 28 juli 2022 op NPO 3 en NPO Start en dan tevens in zijn geheel op NPO Plus
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!