Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Evil S01E01: Katja Herbers onderzoekt het bovennatuurlijke

  •  
31-10-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
290 keer bekeken
  •  
Evil S01
Een geslaagde variant op The X-Files, met een licht absurdistische toets.
Foto credits: CBS/Paramount+
Dit artikel werd eerder geplaatst nav de release op Videoland
We hebben er even op moeten wachten, maar het eerste seizoen van Evil is dan toch eindelijk te zien op Videoland. Want een serie van de makers van  The Good Wife en  The Good Fight met onze eigen Katja Herbers ( Divorce , Manhattan ) die als klinisch psychologe Kristen Bouchard samen met priester in opleiding David Acosta (Mike ‘ Luke Cage ’ Colter) iedere week bovennatuurlijke zaken onderzoekt, dat is voor de Nederlandse vod-markt toch gewoon een inkoppertje?
De opzet voelt een beetje als een variant op The X-Files , met Bouchard – een zo goed als alleenstaande moeder van vier - als nuchtere wetenschapper en Acosta als de die-hard gelovige. In tegenstelling tot The X-Files  is niet alles automatisch bovennatuurlijk. Het is aan Bouchard, Acosta en de stoïcijnse aannemer Ben Shakir (Aasif Mandvi, This Way Up , The Brink ) om het kaf van het koren te scheiden.
Evil S01
Want is seriemoordenaar Orson LeRoux (Darren Petie) bezeten door een demon, of juist een ordinaire psychopaat? En is dat onheilspellende geluid op de achtergrond bewijs van een duistere kracht, of juist achterstallig onderhoud? Sommige zaken vallen er ook net weer tussenin. Zo kruisen Bouchard en co al snel de paden met Leland Townsend (Michael Emerson, Lost ), een louche figuur die doodgewone stervelingen aanzet tot slechte daden. Maar is hij een gezant van de duivel, of gewoon heel goed in manipuleren?
Evil S01
De lichte absurdistische toets uit The Good Fight  komt ook in Evil  terug. De avond na een gesprek met de vrouw van Orson, diegene die Acosta heeft ingehuurd omdat ze denkt dat haar man bezeten is, wordt Bouchard zelf bezocht door een demon. Wat begint als een meer traditionele enge scène – wat schuilt er in de schaduw? – krijgt al snel een kolderieke ondertoon wanneer de demon in kwestie zich vriendelijk voorstelt als ‘George’ en duidelijk verlegen zit om een praatje.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Evil S01
De eerste aflevering maakt al benieuwd naar meer. Het tweede seizoen belooft zelfs nog beter (en nog meer kierewiet) te zijn. Wij zijn er klaar voor!
Evil S01, vanaf 11 november 2022 op SBS9
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!