Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Elseworlds: team-up toont nieuwe kant van geliefde helden

  •  
17-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
Elseworlds
De jaarlijkse Arrowverse-crossover is tevens de start van een volledig nieuwe serie.
Voor fans van de verschillende superheldenseries in het 'Arrowverse', vormt de jaarlijkse crossover het hoogtepunt. Normaal hebben de series Arrow, The Flash en Supergirl weinig met elkaar te maken, maar één keer per jaar moeten ze hun krachten bundelen om een groot kwaad te verslaan.
7812.w1260.0.6739e8e
Het evenement van vorig jaar, met een volledige nazi-planeet, leek moeilijk te overtreffen, maar de schrijvers hebben het voor elkaar gekregen met Elseworlds. Zodra hoofdpersonages Barry Allen en Oliver Queen van identiteit wisselen, start een avontuur waarin de realiteit regelmatig wordt herschreven en het lot van de volledige wereld in handen van onze helden ligt.
7815.w1200.0.11e9325
Een applaus voor Grant Gustin (The Flash) en Stephen Amell (Green Arrow) is op zijn plaats. Als je goed oplet zie je namelijk steeds meer manieren waarop deze acteurs kenmerken van elkaar overnemen. Dat betekent niet alleen dat The Flash wat serieuzer wordt en de Green Arrow eindelijk grappen maakt, maar ook in de gezichtsuitdrukkingen en zelfs in de manier waarop ze lopen doen ze elkaar na.
De eerste aflevering waarin dit duo leert om te gaan met deze 'bodyswap' is duidelijk het leukst. De grappen volgen elkaar in een rap tempo op. De afleveringen daarna zijn wat serieuzer en chaotischer, maar bij elkaar genomen is Elseworlds alsnog een feestje vol verrassingen en bekende gezichten.
Opvallende afwezigen dit jaar zijn de helden van Legends of Tomorrow, die de voorgaande keren wel een uitnodiging kregen. Maar geen nood, want zij beleven in hun eigen serie een minstens zo'n waanzinnig avontuur.
De Legends worden tevens niet gemist, want Elseworlds introduceert genoeg andere personages. Zo keert niet alleen één van de beste vertolkingen van Superman terug, maar wordt ook voor de eerste keer Lois Lane getoond. Fans van de oude Superman-serie Smallville kunnen hun hart ophalen, want dit stel woont op exact dezelfde boerderij. Om dat te vieren wordt zelfs de intromuziek van Smallville gebruikt. Het is maar één voorbeeld van de vele manieren waarop de schrijvers hun fans bedienen.
7814.w1200.0.51ecca2
Belangrijker is dat de superhelden in Elseworlds voor het eerst een reisje maken richting Gotham, maar daar blijken zowel Batman als Bruce Wayne verdwenen te zijn. In plaats daarvan maken de helden kennis met de mysterieuze, getatoeëerde Kate Kane, die in haar vrije tijd de stad beschermt als Batwoman. Elseworlds dient als startpunt voor haar eigen serie in 2019. Actrice Ruby Rose mag de rode pruik dragen en maakt een uitstekende eerste indruk. Dat wordt volgend jaar dus nog meer toffe superheldenseries kijken.
Elseworlds is op Netflix te zien als The Flash S05E09 (aflevering 1), Arrow S07E09 (aflevering 2) en Supergirl S04E09 (aflevering 3).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!