Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Elite S03: sterke Spaanse schoolsoap blijft sexy, stijlvol en spannend

  •  
14-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Elite S03
Met het derde seizoen bouwt de uitstekende Spaanse serie de grote verhaallijnen uit tot een sterke climax.
In elke aflevering van het derde seizoen van Elite krijgt de kijker een paar stukjes die helpen de moordpuzzel - het seizoen opent met een bizar sterfgeval - op te lossen. Wel een waarschuwing vooraf: het derde seizoen is niet los te zien van de vorige twee reeksen. Alle verhaallijnen grijpen terug op alle relaties, fouten en andere perikelen die de scholieren op de eliteschool eerder hebben meegemaakt; het oude zeer rond de moord op Marina en de wrok jegens de dader sluimeren nog steeds door de gangen van Las Encinas.
Elite 3 vormt heel duidelijk de afronding van deze verhaallijnen; nieuwe reeksen die in de maak zouden zijn, krijgen nieuwe hoofdpersonages. De makers hebben het seizoen als een puzzel geconstrueerd; elke aflevering krijgt één van de personages extra aandacht en worden Rashomon-style zijn of haar herinneringen rond de openings scène van het seizoen gedeeld, waarin een man door een ruit op de tweede verdieping van een club op de dansvloer valt. En de fans kunnen gerust zijn: showrunners Carlos Montero en Dario Madrona hebben beloofd dat in de finale van dit derde seizoen alle losse eindjes bij elkaar zullen komen.
Elite S03
De Spaanse Netflix-hit blijft een sexy, soapy en stijlvolle kruising tussen Gossip Girl en How to Get Away with Murder. De serie laveert doorlopend in het aangename schemergebied van een bizarre guilty pleasure waarover je als kijker niet te lang moet nadenken (het blijft af en toe gniffelen dat inmiddels zichtbaar volwassen acteurs tieners spelen) en een sterk, intrigerend coming of age -drama.
Elite S03
Het helpt plottechnisch zeker dat de inzet voor de jong-volwassenen hoog is, nu zij op de drempel van belangrijke keuzes staan die hun toekomst zullen bepalen. Welke opleiding ga ik volgen? Wat voor mens wil ik eigenlijk worden in de rest van mijn leven? Bewust of onbewust: op de achtergrond blijft sociale achtergrond altijd een rol spelen, iets waar zeker de have-nots op Las Encinas doorlopend op gewezen blijven worden.
Elite S03
Veel personages zijn de bijna-karikaturen die zij in het begin nog waren flink ontgroeid. Moslima Nadia (Mina El Hammani) wordt nog steeds achtervolgd door de sekstape die haar leven kan verwoesten en het vertederende gaykoppel Ander (Aron Piper) en Omar (Omar Ayuso) krijgt het zwaarte verduren nadat één van hen slecht nieuws krijgt. Verder intrigeert vooral Cayetana (Georgina Amoros), de Instagram-influencer die het als enige opneemt voor haar vriendje, zwart schaap Polo (Alvaro Rico).
Elite S3, vanaf 13 maart 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!