Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Elite S02E01: nog meer sappig coming of age-melodrama

  •  
06-09-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Elite S02
De makers beuken de kijker in de eerste aflevering murw met nieuwe vraagstukken en dat smaakt al snel naar meer.
Het nieuwe seizoen van Elite begint met het bericht dat een van de scholieren van de eliteschool Las Encinas als vermist is opgegeven. Het betreft een 17-jarige jongen wiens fiets – zo blijkt aan het einde van de aflevering – is gevonden in een ravijn. Het rijwiel is van Samuel (Itzan Escamilla), die drie maanden eerder, waar het verhaal ditmaal begint, belooft wraak te nemen op diegenen die de moord op Marina (Maria Pedraza) hebben weten te verbloemen. Hij zet alles op alles om z’n broer Nano (Jaime Lorente), die mede dankzij zijn domme fout vastzit, vrij te krijgen. Oftewel: Samuels tegenstanders hebben nu een kraakhelder motief om hem te laten verdwijnen.
Tegelijkertijd begint Christian (Miguel Herrán) drie maanden eerder te twijfelen: hij weet meer, maar zijn relatie met de puissant rijke Carla (Ester Expósito) bevalt hem prima. Na een gevangenisbezoek aan Nano besluit hij aan zijn vriendin op te biechten dat hij niet langer meer zal zwijgen. Dat de rouwdouwer in de eerste aflevering vervolgens wordt aangereden en in het ziekenhuis belandt, zal niemand verbazen. Carla had haar vader al even ingeseind dat haar geliefde niet meer loyaal zal zijn, en vaderlief is een invloedrijk persoon, zoveel is duidelijk. Zodoende begint de hele bups weer overnieuw, met ditmaal dus een vermissing, waar de makers langzaam maar zeker naar toewerken.
Elite S02
En natuurlijk is ook de onuitstaanbare Guzman (Miguel Bernardeau) weer van de partij, die met lede ogen moet aanzien hoe zijn ouderlijk huis is verkocht aan een ietwat ordinair ogende familie, waarvan de dochter des huizes zijn nieuwe klasgenote wordt. Hebben de nieuwkomers hun geld verdiend met drugs? Of hebben ze daadwerkelijk de loterij gewonnen? Hoe dan ook staan ze direct te boek als 'nieuw geld', en daar moet je je niet mee inlaten, zo vinden de welvarende scholieren.
Elite S02
Showrunners Carlos Montero en Darío Madrona verblinden de kijker met een onnoemelijke dosis melodrama, en door zoveel nieuwe vragen te stellen en indringende gebeurtenissen te tonen, dat je als kijker murw wordt gebeukt en zin krijgt in meer. Zo krijgt de vader van Nadia (Mina El Hammani) en Omar (Omar Ayuso) een beroerte (wat zal dit betekenen voor de twee die tot nu toe onder het juk van hun vader leefden?) en begint Lu (Danna Paola) een incestueuze affaire met haar halfbroer Valerio, een nieuw gezicht in de reeks (Valerio ontpopt zich direct als de cokedealer die ‘geluk’ verkoopt). Uiteraard worden er nieuwe vetes geboren en is er een parade van jaloerse blikken.
Elite S02
Boven alles blijft Elite de verbeelding van de strijd van arm tegen rijk; van Samuel (en zijn handlangers) tegen Guzman en Polo (Álvaro Rico speelt een getroebleerde ziel die, na zijn moord op Marina, nu lijdt aan posttraumatische stresstoornis). En dat die strijd uitgevochten wordt op een exclusief opleidingsinstituut, is al vanaf het eerste seizoen een goede zet geweest.
Elite S02, vanaf 6 september 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!