de Lagarde

El Inocente (The Innocent) S01: waanzinnig spannend en vol plottwists

  •  
03-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1020 keer bekeken
  •  
El Inocente (The Innocent)
In de nieuwste adaptatie van Harlan Coben ontkomt niemand aan zijn verleden.
In de Spaanse misdaadthrillerserie El Inocente komt er in elke aflevering iets nieuws aan het licht. De serie begint met het verhaal van Mateo Vidal (Mario Casas). Negen jaar geleden belandde hij voor vier jaar in de gevangenis toen hij, tijdens een ruzie buiten een discotheek, per ongeluk iemands dood veroorzaakte. Hij heeft een tweede kans gekregen en probeert zijn verleden los te laten. Zijn vrouw Olivia (Auro Garrido) is zwanger en het paar staat op het punt een huis te kopen. Alles lijkt het tij te keren voor Mateo. Totdat hij vreemde video's krijgt vanaf de telefoon van Olivia, die suggereren dat ze vreemdgaat, of ontvoerd is.
In de tweede aflevering wordt detective Lorena Ortiz (Alexandra Jiménez) geïntroduceerd. Ze moet een zelfmoord van een non onderzoeken in het klooster waar ze is opgegroeid. Eén van de aanwijzingen leidt naar het huis van Mateo's schoonzus. Tegelijkertijd volgen we een vrouw die op haar hoede lijkt te zijn.
El Inocente (The Innocent)
Wat volgt is een waanzinnig goed geschreven doolhof aan ontrafelingen en verledens die de hoofdpersonages inhalen. De zelfmoord van de non brengt een lang verborgen geheim aan het licht. Eén waar zelfs de speciale recherche al jarenlang naar op zoek blijkt te zijn. Alle hoofdpersonages krijgen een uitgebreid achtergrondverhaal, dat heel knap in elke eerste vijf minuten van een aflevering wordt verteld. Deze lichten steeds een tipje van de sluier op met betrekking tot wat er zich in het verleden heeft afgespeeld en laten bovendien zien dat niets is wat het lijkt. En ze verklaren waarom juist nu alles aan het licht komt. Iedereen heeft wel iets te verbergen en niemand is echt onschuldig.
El Inocente (The Innocent)
In de kern gaat het verhaal over wraak en vergeving. Hoewel Mateo de hoofdpersoon is, zijn het de vrouwelijke personages (die door een hel zijn gegaan) die je het beste leert kennen. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse auteur Harlan Coben, die samen met uitvoerend producent Oriol Paulo en de hoogwaardige acteurs alle verhaallijnen en plottwists subliem in beeld weet te brengen.
El Inocente (The Innocent) S01, vanaf 30 april 2021 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!