Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Eerste Nederlandse Netflix Original in de maak

  •  
08-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Netflix Logo
Er komt een volledig Nederlandse Netflix Original aan. Dat vertelde Allie Goss van Netflix in gesprek met de NOS.
Eind vorig jaar kondigde Netflix al een Nederlandstalige serie getiteld Undercover aan, waarin Frank Lammers en Anna Drijver de hoofdrollen vertolken. Die misdaadserie is echter een Nederlands-Belgische coproductie, die eerst op de Belgische televisie te zien zal zijn bij cofinancier VRT en pas daarna naar Netflix komt. De nieuwe serie zal echter volledig door Netflix gefinancierd worden en daar ook exclusief te zien zijn. Netflix komt met de serie tegemoet aan de wens van de Raad van Cultuur , die graag zou zien dat de overheid een quotum vastlegt voor Nederlandse series op Netflix. Netflix wil dergelijke quota echter voorblijven. Volgens Reed Hastings van Netflix kan een quotum averrechts werken. Volgens hem worden er dan al snel series van slechte kwaliteit gemaakt, puur omdat er aan een bepaalde vraag voldaan moet worden.
Netflix biedt momenteel Europese Originals aan uit onder meer Duitsland ( Dark ) en Spanje ( Cable Girls ). Er is ook een Deense Original getiteld The Rain in aantocht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!