Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dynasty S2E01: meer drama, intriges en machtswellust

  •  
15-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
Dynasty S02
Dynasty keert terug met vertrouwde soapperikelen.
De aantrekkingskracht van soapseries is dat ze de complexiteit van het menselijke leven verdoezelen met een zoete laag vernis. Interpersoonlijke communicatie wordt bedolven onder een cocktail van macht, afgunst, wantrouwen en leugens. Het is natuurlijk nooit een echte weerspiegeling van het leven. Of zoals een ontblote Michael Culhane tegen Fallon Carrington zegt over een memo met een miljardendeal: ‘Daarom houd ik van je. Je doet alsof het om het verkopen van limonade gaat.’
Dynasty is een reboot van de gelijknamige populaire tv-serie uit de jaren tachtig, maar dan in een modern jasje gestoken. De cast bevat nu prominente Afro-Amerikaanse en Latino karakters, de toon is progressiever, en het speelt zich nu af in de stad Atlanta.
7106.w1200.0.95374aa
Ook in de reboot volg je het wel en wee van de steenrijke maar disfunctionele familie Carrington. Fallon Carrington (Elizabeth Gillies) verwachtte in het eerste seizoen dat ze een hoge functie zou krijgen in haar vaders energiemaatschappij Carrington Atlantic. Het loopt totaal anders wanneer haar vader aankondigt te gaan trouwen met haar nieuwe stiefmoeder Cristal Flores. Fallon sluit banden met haar vaders rivaal Jeff Colby, en de machtsstrijd en zeggenschap over het fortuin begint.
De première van het tweede seizoen begint een maand na de seizoensfinale. Nadat een brand door het huis raasde, hingen de levens van Steven Carrington, Michael Culhane en Cristal Carrington aan een zijden draadje. De eerste aflevering onthult dat, hoewel Cristal misschien de enige was die echt bij de brand is omgekomen, niemand het zonder kleerscheuren heeft overleefd.
7107.w1200.0.c7476d1
In een vlot tempo volgen de perikelen elkaar op: een huwelijksaanzoek, nieuwe allianties, babynieuws en een liefdesscène op een bed vol geld. De dramascènes komen tot een hoogtepunt op het feest ter ere van het 100-jarige jubileum van het familiebedrijf.
Is Cristal echt dood? Wie is nu echt de vader van Melissa’s baby? Welke streek heeft Fallon uitgehaald jegens Kirby? Het wegvallen van Cristal Carrington biedt ruimte voor Cristal Jennings, een sociaal werker uit Arizona met een bovenmatige interesse in de familie Carrington.  De toevoeging van de ‘echte’ Cristal zal zeker voor meer manipulaties en conflicten zorgen.
7105.w1200.0.6203845
De kracht van Dynasty ligt in de weelde, de overdaad en de soapachtige wendingen in het script. Het acteerwerk is op bepaalde momenten wisselvallig – met uitzondering van Elizabeth Gillies die overtuigt als Fallon. Het is opmerkelijk, aangezien er door de wol geverfde soapacteurs in meespelen zoals Grant Show uit Melrose Place (als Blake Carrington) en Nicolette Sheridan uit Desperate Housewives (als Alexis Carrington). Het ondermaatse acteerwerk wordt versterkt door de matige dialogen die soms geforceerd overkomen.
Dynasty is uiteindelijk een lichte guilty pleasure. Zet je verstand op nul en laat je meeslepen in de met champagne overgoten wereld van de familie Carrington.
Dynasty S02, vanaf 13 oktober elke week een nieuwe aflevering op Netflix.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!