Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dracula: eerste foto van Claes Bang als de graaf

  •  
07-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
Dracula
De Deense acteur Claes Bang speelt de vampier in een nieuwe tv-bewerking van de makers van Sherlock.
Netflix en de BBC gaven een eerste foto vrij van Claes Bang als het titelpersonage in hun nieuwe serie over Dracula. De Deense acteur is onder meer bekend van zijn rol als Claudio in het tweede seizoen van The Bridge en zal dit jaar ook nog te zien zijn in het vijfde seizoen van The Affair. Bang noemt zijn nieuwe personage weliswaar 'kwaadaardig' maar omschrijft hem ook als 'charismatisch, intelligent, gevat en sexy'. De nieuwe Dracula-serie is afkomstig van Steven Moffat en Mark Gatiss, het duo dat eerder verantwoordelijk was voor de Sherlock-serie met Benedict Cumberbatch. Het tweetal liet zich inspireren door het gelijknamige boek van Bram Stoker, in 1992 al eens verfilmd met Gary Oldman: het verhaal speelt zich af in 1897, wanneer de graaf vanuit Transsylvanië naar Londen wil verkassen.
Wanneer de Dracula-serie op Netflix verschijnt is nog niet bekend. Wel weten we dat het seizoen - net als Sherlock - bestaat uit drie afleveringen van 90 minuten.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!