Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Doctor Who S12 verschijnt pas in 2020

  •  
10-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Doctor Who S11
Jodie Whittaker is inmiddels zeker van een terugkeer als de doctor, maar slaat wel een jaartje over.
De doctor uit Doctor Who werd sinds de reboot uit 2005 door vijf verschillende acteurs gespeeld; bekijk ook ons overzicht. In oktober van dit jaar beleefde de serie echter een primeur: Jodie Whittaker werd geintroduceerd als de eerste vrouwelijke doctor. Haar aanstelling werd een succes, want de eerste aflevering met Whittaker trok bijna 11 miljoen kijkers, het hoogste aantal in tien jaar tijd. Ook de daaropvolgende episodes werden beter bekeken dan de laatste twee seizoenen met Peter Capaldi als doctor. De BBC heeft daarom aangekondigd dat Whittaker straks terug zal keren in het twaalfde seizoen van Doctor Who. De volgende reeks verschijnt wel pas in 2020, en daarom is de aanstaande kerstspecial opzettelijk uitgesteld tot nieuwsjaarsdag, zodat 2019 toch niet helemaal een Doctor Who-vrij jaar wordt.
De aanstaande special van Doctor Who is op nieuwjaarsdag te zien bij de BBC. Bekijk alvast de eerste trailer, die een beetje lijkt te hinten naar de terugkeer van de Daleks.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!