Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Disney-schurken krijgen eigen tv-serie

  •  
28-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
167 keer bekeken
  •  
Book of Enchantment
Bekende Disney-personages als Ursula, het Beest en de heks uit Sneeuwwitje komen naar televisie.
Disney gaat het boek Book of Enchantment bewerken tot live-action tv-serie. In het door Serena Valentino geschreven verhaal volgen we een aantal iconische 'slechte' personages uit de vele animatiefilms van Disney, zoals Ursula uit De Kleine Zeemeermin, het Beest uit Belle en het Beest en de heks uit Sneeuwwitje. Het scenario en de bijbehorende 'bijbel' voor de rest van de serie wordt geschreven door Michael Seitzman, bekend van Quantico , Code Black en Intelligence. Seitzman is nu tevens voor Hulu bezig met een aantal John Grisham-verfilmingen, waaronder een nieuwe adaptatie van The Rainmaker. Disney zet de laatste tijd wel vaker 'slechteriken' in de spotlights: zo draait de huidige serie The Descendants van The Disney Channel om de kinderen van een aantal populaire Disney-schurken en zagen we Angelina Jolie in de bioscoop als Maleficent.
Book of Enchantment wordt gemaakt voor de toekomstige VOD-dienst Disney+. Verder is Marwan Kenzari straks te zien als Jafar in de live-action Aladdin-film.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!