Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Die Dasslers: miniserie over Adidas vs Puma

  •  
22-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
461 keer bekeken
  •  
Die Dasslers
De NPO komt met een miniserie over twee Duitse broers, die de perfecte sportschoen proberen te maken.
In de jaren 20 richten Adi (Christian Friedel) en Rudi Dassler (Hanno Koffler) samen een schoenenmerk op. In eerste instantie vullen de broers elkaar perfect aan en vormen ze een prima team. Maar terwijl het nazisme in Duitsland prominenter wordt, krijgen ze het steeds moeilijker om hun onderlinge verschillen opzij te schuiven. De frictie tussen de broers ontaardt uiteindelijk in een bittere concurrentiestrijd, met als nalatenschap twee merken die we vandaag de dag nog altijd kennen: Adidas en Puma. Die Dasslers (de serie werd op sommige plekken uitgebracht onder de titel Rivals Forever - The Sneaker Battle) werd bedacht en geschreven door Cyrill Boss en Philipp Stennert, die ook de regie voor hun rekening namen. Bijrollen zijn er voor onder anderen Hannah Herzsprung, Alina Levshin en Rafael Gareisen.
In verband met Bevrijdingsdag wordt de waargebeurde miniserie van zender ARD op 5 mei vanaf 21.35 uur uitgezonden op NPO 2. Bekijk hieronder alvast de trailer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!