Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dead to Me S01: Christina Applegate schittert als een cynische weduwe

  •  
05-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
Dead to Me
Dead to Me is opgezet rondom het sitcom-concept ‘vreemd stelletje’, verpakt in rouwverwerking.
In de dramedy Dead to Me ontmoeten we Jen (Christina Applegate; Married With Children, Samantha Who?) en Judy (Linda Cardellini; Avengers: Endgame , Bloodline ). De twee vrouwen leren elkaar kennen in een supportgroep voor rouwverwerking en worden, na lange nachtelijke telefoongesprekken, hechte vriendinnen. Jens man is drie maanden geleden om het leven gekomen bij een vluchtmisdrijf en Jen dealt hiermee door haar woede te kanaliseren naar de goedbedoelende mensen om haar heen, en natuurlijk met wijn. Judy is ook aan het rouwen, maar staat desondanks optimistischer in het leven.
Jen is een succesvol makelaar met onverwerkte issues die zich uiten in woede, en blijft na de dood van haar man achter met hun twee zoons. De zoons zijn overigens wandelende clichés: een puber en een bijdehandje. Judy is attent, lief en geeft schilderles aan ouderen.
Dead to Me
De verschillen in karakter houden de twee vrouwen goed in balans en zorgen ervoor dat ze in elkaar die langgezochte steun en toeverlaat vinden. Maar doordat het motto ‘girls support girls’ wordt gebruikt gaat de vriendschap tussen de pessimistische Jen en de spirituele Judy soms wel heel ongeloofwaardig snel.
Dead to Me
De humor in de serie komt vooral van de sarcastische en droge humor van Jen en haar interacties met andere mensen. Dead to Me juicht vrouwelijke vriendschap toe en probeert taboeonderwerpen aan te snijden. In het bijzonder de psychologische gevolgen van een miskraam, een mastectomie en codependent relaties. Door de situering in Zuid-Californië, de vele plottwisten, de mysteries rondom de personages en de vriendschap tussen vrouwen (en wijn), doet Dead to Me denken aan Desperate Housewives.
Elke aflevering eindigt met een plottwist, waardoor je gelijk op de volgende aflevering wilt klikken. Helaas zorgt het ‘tien afleveringen per seizoen’-concept van Netflix ervoor dat verhaallijnen onnodig uitgerekt en soms zelfs (dodelijk) saai worden. Maar Applegate en Cardellini zetten op fantastische wijze hun personages neer, wat veel goedmaakt. Ook zijn er goed gecaste bijrollen voor James Marsden ( Westworld ) en Max Jenkins (The Mysteries of Laura). Dead to Me is gecreëerd door Liz Feldmand (2 Broke Girls) en Christina Applegate en Will Ferrell zijn uitvoerend producenten.
Dead to Me S01, vanaf 3 mei 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!