Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

De Stamhouder: familiedrama start in januari bij de NPO

  •  
09-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
317 keer bekeken
  •  
De Stamhouder
Het historische epos is afkomstig van Diederik van Rooijen, die onder meer bekend is van Penoza.
Vanaf 2023 kun je bij de NPO kijken naar het historische drama De Stamhouder. De biografische serie volgt de geschiedenis van de familie Münninghoff: Alexander Münninghoff (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) ziet in de jaren zestig hoe zijn relatie met Ellen Dormeier (Sallie Harmsen uit Doodstil ) in gevaar komt als zij ontdekt dat zijn vader SS'er was tijdens de oorlog. Om met haar een toekomst op te kunnen bouwen zal hij de confrontatie aan moeten gaan met het verleden van zijn familie, wat leidt tot zowel schokkende ontdekkingen als hartverwarmende ontmoetingen. Bijrollen zijn er voor onder meer Robert de Hoog, Marcel Hensema en Gijs Scholten van Aschat. De regie was in handen van Diederik van Rooijen ( Penoza ), die het script schreef samen met Rik D’hiet.
De Stamhouder is vanaf 1 januari 2023 te zien op NPO 1 en NPO Start, waarbij de afleveringen ook allemaal vooruit te kijken zijn op NPO Plus.
Foto credit: AVROTROS / Dinand van der Wal
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!