Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

De Dag vanaf 1 augustus te zien bij Ziggo

  •  
03-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De Dag
Netflix heeft Tabula Rasa in huis, maar ook Ziggo komt binnenkort met een nieuwe Vlaamse thrillerserie.
De Dag speelt zich af in een rustig plaatsje in Vlaanderen, dat wordt opgeschrikt door een uit de hand gelopen bankoverval. Gedurende één specifieke dag ontvouwt zich een spannend kat-en-muisspel tussen politie en gijzelnemers. Het bijzondere aan de serie is dat het perspectief steeds wordt afgewisseld. Zo zie je in de eerste aflevering wat er buiten gebeurt bij de politie, terwijl de tweede aflevering toont wat er op datzelfde moment in de bank gebeurde bij de overvallers en de gijzelaars. Sophie Decleir (de dochter van Jan Decleir) speelt een onderhandelaar en Titus De Voogdt (The Missing) is te zien als één van de gijzelnemers. De serie werd geschreven door Julie Mahieu en Jonas Geirnaert, bekend van satirische programma's als Man Bijt Hond en De Ideale wereld.
De Dag werd ontwikkeld door Ziggo's zusterbedrijf Telenet en was al een grote hit op de Belgische televisie. De serie (12 afleveringen) verschijnt 1 augustus bij Ziggo.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!