Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

De 72e Emmy’s: verpletterende overwinning voor Schitt’s Creek

  •  
21-09-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
182 keer bekeken
  •  
Schitt's Creek
Uitgerekend een show die in Nederland niet is te zien domineerde op imposante wijze de avond.
Zondagavond werden de Emmy’s voor de 72 e keer uitgereikt. De grote winnaar was Schitt’s Creek: een Canadese sitcom over een ooit rijke familie die noodgedwongen naar een dorpje moet verhuizen dat ze ooit voor de gein hebben gekocht. De komedieserie waarin Catherine O’Hara (bekend als de moeder van Kevin McCallister in de Home Alone-reeks) en Eugene Levy (de vader van Jim, de hoofdpersoon uit American Pie) schitteren werd bekroond met maar liefst zeven awards. Alle prominente acteurs kregen er een (een record) en ook de showrunners (Eugene Levy en zijn zoon Dan) vielen in de prijzen.
Er heeft schijnbaar iemand liggen slapen in Nederland want Schitt’s Creek was hier tot dusver niet te zien. Opmerkelijk. Maar ook weer niet: misschien is de humor uit de serie wel té Noord-Amerikaans. Niettemin bij voorbaat al veel hulde voor de streamingdienst die zich eraan waagt om de sitcom alsnog te vertonen.
En misschien profiteerde de komediereeks ook wel van het laatste seizoen-effect. Afgelopen voorjaar kwam er met een zesde seizoen een einde aan Schitt’s Creek. Awards zijn soms ook gewoon een manier om een underdog eindelijk met recht in het zonnetje te kunnen zetten, zoveel is duidelijk.
Andere winnaars in de door Jimmy Kimmel gepresenteerde uitzending waren onder meer Regina King (voor haar fijne rol in Watchmen ) en Zendaya ( Euphoria ). Grote prijzen waren er eveneens voor Succession (beste drama) en Mark Ruffalo voor zijn intrigerende dubbelrol in I Know This Much Is True.
De beeldjes werden ditmaal bij de sterren thuis afgeleverd. Waar het bij Kimmels openingswoorden – ‘Welcome to the Pandemmy’s’ – nog leek alsof de zaal bomvol zat – een vernuftige montage – bleek al snel dat hij tegen een verzameling kartonnen beroemdheden sprak. Hoewel Jason Bateman en Jennifer Aniston wel acte de présence gaven – samen met een groepje vakgenoten. Dit sorteerde eigenlijk een interessant effect: nu keken we als voyeurs bij onze favoriete personages in de woonkamer in een grote zoomcall. Hopelijk volgend jaar weer business as usual.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!