Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dark-makers sluiten deal met Netflix

  •  
19-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dark
Na het succes van Dark heeft Netflix de makers vastgelegd om nog meer series voor de VOD-dienst te maken.
De Duitse thriller Dark was vorig jaar een onverwacht groot succes voor Netflix. In de serie wordt het klein dorpje Winden opgeschrikt door de verdwijning van een aantal kinderen. Het mysterie blijkt te maken te hebben met een zaak uit het verleden. Dark werd ook buiten Europa zeer goed ontvangen: het is één van de best bekeken ( La Casa de Papel staat nog altijd op plek één) niet-Engelstalige series in het aanbod van Netflix. Daarom heeft Netflix inmiddels een meerjarige deal gesloten met makers Jantje Friese en Baran bo Odar. Het tweetal zal voor de VOD-dienst nog meer nieuwe series gaan ontwikkelen. Het is de eerste keer dat de streamingdienst een deal sluit met Europese televisiemakers. Eerder wist Netflix al enkele grote namen uit het Amerikaanse tv-landschap (zoals Ryan Murphy , Shonda Rhimes en Jenji Kohan) aan zich te binden.
Het tweede seizoen van Dark is nu in de maak. Lees ook de recensie van het eerste seizoen (en dit achtergrondartikel na het kijken) en beluister verder de soundtrack.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!