Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dark-duo kondigt tweede serie aan

  •  
14-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dark makers
De serie heet 1899 en draait om een schip vol migranten dat vanuit Londen koers zet richting New York.
Vorig jaar waren tv-makers Jantje Friese en Baran bo Odar erg succesvol met de Duitse serie Dark. Omdat de serie zowel binnen als buiten Europa heel erg goed werd bekeken, besloot Netflix het duo vast te leggen om meer series voor de VOD-dienst te bedenken. De eerste daarvan is nu concreet. Het project gaat 1899 heten en volgt een stoomschip vol met migranten, dat vanuit Londen vertrekt richting het beloofde land Amerika. Aan boord bevinden zich mensen van verschillende Europese afkomsten, die allemaal dromen van een betere toekomst. Tijdens de reis naar New York stuiten ze plots op een ander schip met migranten, dat stuurloos ronddobbert op de open zee. Wat ze vervolgens aan boord aantreffen, verandert hun reis naar het beloofde land in één grote nachtmerrie.
Wanneer 1899 in productie gaat is momenteel nog niet bekend. Het tweede seizoen van Dark heeft ook nog geen premièredatum, maar verschijnt in de loop van 2019.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!