Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Cougar Town S01-06: wijn drinkende ad-hocfamilie

  •  
18-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
213 keer bekeken
  •  
Cougar Town
De sitcom toont wat het betekent om pas op je veertigste jezelf echt te vinden.
Cougar Town. Een misplaatste titel voor een sitcom die in de kern een groep veertigers toont die rondhangen in het huis van een gescheiden vrouw en erg veel drinken.
Cougar Town
De sitcom werd van 2009 tot 2015 uitgezonden op de Amerikaanse zenders ABC en TBS. De serie toont het leven van de pas gescheiden veertiger Jules Cobb (Courteney Cox, het meest bekend uit Friends) uit de fictieve stad Gulfhaven in Florida. Jules beseft dat er iets mist in haar leven. Haar leeftijdsgenoten gaan zonder schaamte uit met jongere partners, terwijl zij vaak thuis zit met twee glazen wijn. Haar beste vriendin Ellie (Christa Miller, Scrubs) zit vastgeplakt aan haar man, en haar zoon Travis (Dan Byrd) vermijdt haar zo veel mogelijk. Haar collega Laurie (Busy Philipps, Freaks and Geeks) haalt haar over om op stap te gaan en ze eindigen in een bar waar jonge mannen naartoe gaan om oudere vrouwen op te halen – en omgekeerd - en Jules' ogen zijn geopend voor een nieuwe levensstijl.
Cougar Town
Veertigers die luieren, wijn drinken, en tevens diepere gesprekken voeren over emotionele verbondenheid en verantwoordelijkheid. Jules heeft nooit een jeugd gehad en probeert wanhopig om dit heroveren nu ze de veertig is gepasseerd. Ook haar gekozen familie wordt er niet jonger op en samen onderzoeken ze het ideale leven op latere leeftijd.
Cougar Town
Een succesvolle tv-komedie slaagt doordat de humor voortvloeit uit de onderlinge communicatie tussen de personages. De eerste afleveringen van de serie slagen daar niet volledig in; opmerkelijk genoeg ligt de komische stem eerder bij de mannelijke personages. Naarmate het seizoen vordert vindt Cougar Town zijn stem en wil je graag vertoeven in de met wijn overgoten tv-wereld.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Cougar Town
Showrunner Bill Lawrence creërt sterke tv-werelden waarin de setting en personages zo vermakelijk zijn dat het vrijwel niet uitmaakt of het verhaal uit de bocht vliegt of bepaalde elementen niet meer werken in de latere seizoenen – zie de succesvolle humoristische series Scrubs of Spin City. Uiteindelijk zijn het de geestige dialogen, de grote wijnglazen (liefde voor Big Joe), en de scherpe humor die Cougar Town een uitermate fijne sitcom maken.
Cougar Town S01-06, vanaf 23 februari 2021 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!