Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Chaussée d’Amour S01E01: Penoza in de Rosse buurt

  •  
26-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
225 keer bekeken
  •  
Chaussee D’amour
Het Vlaamse drama Chaussée d'Amour boeit vanaf het begin.
Foto credits: Kris Dewitte
De Vlaamse serie Chaussée d’Amour knalt er direct in. In de eerste paar minuten zien we een verkeersongeval, een opblaaspop, een dode en veel vrouwelijk bloot. Vervolgens wordt er vier maanden vooruit gesprongen om de focus te leggen op Sylvia (Tiny Bertels). Het is direct duidelijk dat ze geen al te beste tijd doormaakt. Dat haar vader is overleden is eigenlijk nog haar minste zorg – hem zweeg ze toch al jaren dood, voor zichzelf, voor haar man en haar kinderen. Nee, het ergste komt, na maandenlang verbouwen en inrichten, tijdens de grote housewarming. Net als het feest staat te beginnen komen er twee agenten die haar echtgenoot in de boeien slaan.
De stijl en sfeer van de eerste aflevering hebben iets weg van films van Felix van Groeningen, zoals Belgica en De Helaasheid der Dingen. Gestileerde shots, groezelige beelden en oerdegelijk acteerwerk. Al zijn ook de overeenkomsten met Penoza niet te negeren. Net als bij Carmen (Monic Hendrickx) wordt het leven van Sylvia door omstandigheden langzaam in een richting geduwd waar ze zelf nooit voor gekozen zou hebben. Haar vader liet haar namelijk niet een stoffige verzameling lp’s of een oude staande klok na, nee, van de ene op de andere dag is Sylvia de eigenaar van Cats, een heus hoerenkot. En als de nood aan de vrouw is, lijkt er geen andere uitweg dan daadwerkelijk aan de slag te gaan met het bordeel. Natuurlijk moet ze ondertussen wel gewoon blijven zorgen voor de puberende Eva (Romy Louise Lauwers) en de seksueel ontluikende Sep (Thomas de Smet).
Chaussee D'Amour
Het is knap hoe in de eerste aflevering direct een emotionele diepgang wordt aangebracht met personages die je als kijker nog amper kent. Daarnaast worden, los van de rode draad, meerdere beginnetjes gemaakt voor verhalen vol kleinmenselijk leed en mysterie. In het hoerenkot speelt namelijk veel waar Sylvia nog geen weet van heeft. Zo zal de situatie waarbij een van de dames denkt dat ze een liefdesrelatie heeft met een van haar klanten ongetwijfeld voor problemen gaan zorgen. Naast flarden seks en SM schieten er verder nog onheilspellende herinneringen uit Sylvia’s verleden voorbij en duikt er zelfs een mysterieus lijk op. Met de boeiende eerste aflevering legt Chaussée d’Amour een sterke basis voor de rest van het seizoen.
Chaussée d’Amour, vanaf 27 augustus 2020 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!