Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Chambers S01E01-02: horror rond een donorhart

  •  
26-04-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
159 keer bekeken
  •  
Chambers
Duistere sfeer heeft Chambers genoeg en ook de hoofdrolspeelster en Uma Thurman leveren bewonderenswaardig werk af. Nu alleen het mysterie zelf nog.
Wat betreft sinistere sfeer zit Chambers vanaf het begin goed. Nog voordat de jonge Sasha (nieuwkomer Sivan Alyra Rose) tijdens haar eerste poging tot ontmaagding door het noodlot wordt getroffen, een hartaanval krijgt en naar het ziekenhuis wordt weggevoerd voor een harttransplantatie, voelt haar omgeving al niet pluis.
Het wordt er daarna niet beter op, hoe graag haar optimistische oom (Marcus LaVoi) ook het tegendeel wil geloven. De transplantatie is een succes, en Sasha’s tweede poging om niet als maagd te eindigen verloopt zonder problemen. Dan staat plots Ben Levefre (Tony Goldwyn, Scandal ), de vader van het meisje wier hart nu in haar borst klopt, bij haar op de stoep met een uitnodiging om de volgende dag bij hem en zijn vrouw Nancy (Uma Thurman) een hapje te komen eten.
9242.w1980.0.b685a25
Sasha heeft zo haar bedenkingen over deze redelijk opdringerige toenaderingspoging, maar nog voordat de eerste aflevering goed en wel voorbij is, heeft ze een studiebeurs bij een prestigieuze school geaccepteerd, die de Lefevres in naam van hun dode dochter Becky (Lillya Scarlett Reid) hebben opgezet.
9243.w1800.0.34c7315
Mocht aan de hand van het niet al te subtiele acteerwerk van Tony Goldwyn – die auditie lijkt te doen voor het vervolg op Get Out - nog niet duidelijk genoeg zijn dat er iets helemaal mis is met de familie Lefevre, dan neemt de cameravoering alle laatste twijfel weg; zo oncomfortabel dicht zit de camera in de close-ups bij hem en zijn vrouw op de huid. Uma Thurmans Nancy is duidelijk het fascinerendste personage van de twee. Waar de dreiging van Ben af lijkt te stralen, keert alle doodsangst van Nancy zich juist naar binnen. Zoon Elliott (Nicholas Galitzine) is dan nog de normaalste van het gezin, zelfs met naaldsporen in zijn arm.
9241.w1800.0.98d9d16
Want hoe is Becky nu eigenlijk om het leven gekomen? Hoe ongelukkig was haar tragische ongeluk – elektrocutie onder de douche? En als ze echt geëlektrocuteerd zou zijn, zo merkt Sasha’s beste vriendin (Kyanna Simone Simpson, Black Lightning ) terecht op, hoe kon ze dan haar hart doneren? En wat doet vage kennis/kristallenvrouwtje Lili Taylor (American Crime) in deze serie? 
9245.w1800.0.48e1dd4
Of dat allemaal nog niet unheimisch genoeg is, heeft Sasha zelf sinds de transplantatie last van visioenen en blijkt ze tijdens haar allereerste schermoefening een natuurtalent… net als Becky dat was (dramatisch tromgeroffel)!
Alle sfeer – en een prachtig shot van een verlaten bushalte midden in de woestenij - en al het kranige acteerwerk van met name Sivan Alyra Rose en Uma Thurman kunnen niet verhullen dat het verhaal zelf wel heel erg de gebaande horrorpaden volgt, en dan in dit geval een mix van ‘ogenschijnlijk perfecte en supervriendelijke familie heeft duistere plannen’ en ‘donorhart leidt eigen leven’.
9244.w1800.0.21add12
Er is iets niet pluis! Er is iets niet pluis! Dat schreeuwt Chambers in iedere scène. Maar de vraag die de makers zichzelf eigenlijk hadden moeten stellen is: boeit het verhaal ons, de kijker, genoeg om te willen weten wat?
Chambers S01, vanaf 26 april 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!