Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Brooklyn Nine-Nine S07E01: goede grappen, maar meer van hetzelfde

  •  
06-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Brooklyn Nine-Nine
In het voorlaatste seizoen zinspelen de makers op een grootse verhaalwending.
Als een aanslag wordt gepleegd op een New Yorkse politicus, dan wordt rechercheur Jake Peralta (Andy Samberg) aangesteld als de leidinggevende. Alle straten in de omgeving zijn afgesloten en Peralta heeft vijf uur de tijd om de dader te vinden. De nitwit doopt zichzelf vervolgens om tot de manhunter van dienst, terwijl zijn souffleur Boyle (Joe Lo Truglio) zichzelf tot boyhunter benoemt. Verschil moet er zijn. Maar er is direct een probleem: oud-kapitein Raymond Holt (Andre Braugher) werd vorig seizoen ontheven uit zijn functie en werkt tegenwoordig als reguliere politieagent. Peralta is nu zijn baas.
Die nieuwe samenwerking gaat niet van een leien dakje, en Holt begint zich prompt te bemoeien met de zaak – en toont daarmee in zekere zin zijn intellectuele superioriteit. Zijn nieuwe collega Debbie (Vanessa Bayer in een geestige rol) vindt het opruimen van verkeerskegels echter leuker dan speurwerk, maar wordt al snel door Holt meegesleurd in zijn eerzucht. Tegelijk met deze perikelen speelt een andere, misschien wel veel belangrijkere, verhaalwending: Amy (Melissa Fumero) denkt dat ze ongesteld is, en heeft al enige tijd niet meer geplast. Zou ze zwanger zijn, vraagt ze aan Rosa (Stephanie Beatriz).
Brooklyn Nine-Nine S07
Dat zou betekenen dat de Brooklyn Nine-Nine- familie binnenkort een nieuwe telg verwelkomt. En aangezien er na dit seizoen nog een seizoen zou verschijnen – dat bij ons in Nederland inmiddels te zien is geweest op Comedy Central – wisten de makers ten tijde van de productie van het zevende seizoen dat ze de natuurwetten van de sitcom nu getrouw moesten volgen: sluit af met een geboorte, of een huwelijk, of allebei; als een soort bekroning op het succes. En ook omdat de kijker dat nu eenmaal verwacht. Omdat je anders al snel vervalt in dezelfde patronen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Brooklyn Nine-Nine S07
En dat is in Brooklyn Nine-Nine , ondanks een overschot aan goede grappen, zeker al een drie- à viertal seizoenen van toepassing.
Brooklyn Nine-Nine S07, vanaf 6 februari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!