Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Brooklyn Nine-Nine S06E01: fijn weerzien

  •  
06-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Brooklyn Nine-Nine S06
Het politiedepartement is zonder kapitein Holt voor even een stuurloos schip.
Het vijfde seizoen van Brooklyn Nine-Nine eindigde na de desastreus verlopen huwelijksceremonie van Jake (Andy Samberg) en Amy (Melissa Fumero) met een cliffhanger: zou kapitein Holt (Andre Braugher) de gloednieuwe politiecommissaris van New York worden? In de eerste aflevering blijkt het antwoord op deze vraag een onomwonden ja. Hoewel vervolgens onthuld wordt dat hij de e-mail verkeerd heeft gelezen en het woordje ‘niet’ over het hoofd heeft gezien. Hij is het niet geworden. Zodoende stuiten Jake en Amy op hun huwelijksreis in paradijselijk Mexico op hun baas, die er bij toeval ook heen is gevlogen, om zijn sores te verdrinken. Een ongelukkige timing dus.
Brooklyn Nine-Nine S06
Maar Jake en Amy, goedzakken dat ze zijn, ontfermen zich over hun superieur. Hoe kunnen ze ervoor zorgen dat hij weer met hernieuwde energie aan het werk gaat zodat zij nog van hun samenzijn kunnen genieten? Op het bureau heeft Terry (Terry Crews) intussen de nodige moeite om de honneurs waar te nemen. Het politiedistrict is tijdelijk verworden tot een stuurloos schip dat smacht naar zijn leider. Gelukkig keert Holt snel terug om orde op zaken te stellen en de concurrent die politiecommissaris is geworden – en repressief beleid wil voeren in de stad – te gronde te richten.
Brooklyn Nine-Nine S06
Genoeg aanleidingen voor frictie en komedie dus, in het nieuwe seizoen van Brooklyn Nine-Nine. Het is een fijn weerzien en de sitcom is een handelsmerk geworden, hoewel het zeker niet de meest scherpzinnige komedie op televisie is, en dankzij Samberg en de zijnen soms meer leunt op flauwe slapstick dan op intelligente humor. Het is evenwel een voorbeeld van pretentieloos vluchten naar een wereld die iets onschuldiger aanvoelt dan de onze. Daar zullen sommige kijkers vast en zeker naar hunkeren.
Brooklyn Nine-Nine S06, vanaf 5 juni 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!