Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Blood S01: scherpe, intrigerende en tragische Ierse thriller

  •  
30-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
Blood
Met Adrian Dunbar van Line of Duty.
De psychologische thrillerserie Blood speelt zich af ergens op het platteland van Ierland. Cat Hogan (Carolina Main; Unforgotten ) keert terug naar het stadje dat zij jaren geleden achterliet. De reden voor haar terugkeer is de plotselinge dood van haar moeder. Haar moeder had een dodelijke neurologische ziekte en verloor, volgens haar vader, haar evenwicht toen ze viel en overleed. Hij vond haar later op de avond bij de vijver in hun tuin. Haar vader, Jim Hogan (Adrian Dunbar; Line of Duty ), is een gerespecteerde huisarts in het dorp waar iedereen elkaar kent. ‘Hij is een heilige voor ons’.
Toch gelooft Cat het verhaal niet. Zij denkt dat haar vader haar moeder heeft vermoord. Haar broer Michael (Diarmuid Noyes) en zus Fiona (Grainne Keenan) schuiven haar vermoedens aan de kant. Maar, de geheimen die tijdens haar verblijf naar boven komen bevestigen haar vermoedens alleen maar meer. ‘We zijn een klein stadje en goed in het begraven van geheimen. En mensen’, vertelt de lokale politieagent haar.
De kijker ziet het verhaal vanuit het perspectief van Cat, waardoor je veel empathie voor haar krijgt. Op het eerste gezicht lijkt het alsof Cat al bijna haar hele leven wordt ge-gaslight door haar vader Jim. Iedereen denkt dat ze gek is en dingen verzint, en ook zijzelf twijfelt aan haar herinneringen van toen ze een kind was, waarop haar verdenkingen van nu zijn gebaseerd.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Blood werd geschreven door Sophie Petzal en zij heeft de acteurs een fenomenaal scherp verhaal gegeven om mee te werken. Voor de kijker is dat alleen soms frustrerend, want: waarom vertellen ze elkaar niet ‘gewoon’ de waarheid. Zelfs Fiona en Michael hebben het er in de keuken over: 'Waarom kunnen we niet zoals normale mensen over onze gevoelens praten?' Maar ‘normale’ mensen praten ook niet zo, volgens Michael, en dus stapelen de leugens en geheimen zich op totdat ze – in de laatste aflevering – toch allemaal aan het licht komen.
Blood S01, vanaf 29 juli 2021 op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!