Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Blindspot S03E01: nieuwe tatoeages en vertrouwde intriges

  •  
07-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Blindspot 301
Bioluminescente tatoeages zorgen voor een hernieuwde start binnen het Blindspot-universum.
‘Niet zonder oorzaak is deze reis naar de afgrond.’ Het is een zin uit De goddelijke komedie van de Florijnse dichter Dante Alighieri, en tevens een nieuwe kleine tatoeage achter Jane’s oor. In een afgelegen tent in Nepal ontdekken een verbouwereerde Kurt Weller (Sullivan Stapleton) en Jane (Jaimie Alexander) bioluminescente tatoeages op haar lichaam.
Het derde seizoen opent met een flashback en een atypische romantische montage. Na een zonnige bruiloft verhuizen Jane en Weller naar Colorado. Het is ogenschijnlijk een idyllische familie, maar in het Blindspot-universum is niets wat het lijkt. Jane wordt gezocht en midden in de nacht laat ze Weller achter. Na een tijdsprong van achttien maanden is het stel herenigd in Nepal. In de tussentijd was Patterson (Ashley Johnson) vertrokken naar Silicon Valley om haar bedrijf te starten, Zapata (Audrey Esparza) stapte over naar de CIA, en Reade (Rob Brown) is nu hoofd van de New York-afdeling van de FBI. De drie FBI-medewerkers zijn ontvoerd en zitten vast in Venezuela.
6641.w1000.0.2476342
Inmiddels zijn we bekend met de Blindspot-formule. Het ontcijferen van de tatoeages creëert kleine momenten die het verhaal extra cachet geven – naast de 'case of the week'. De makers worstelden in het tweede seizoen met de logica en coherentie van het script. De onderhuidse spanning kon niet altijd worden vastgehouden vanwege de overdadige expositie die vaak de actie dreigde af te remmen. Het blijft moeilijk om de voorspelbaarheid binnen de serie te omzeilen, De nieuwe set tatoeages is geen verrassende keuze, maar vooralsnog is het een keuze die werkt.
6642.w1000.0.3e4ed70
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen worden vele vragen al snel beantwoord, maar zoals altijd roept de serie tegelijkertijd een tiental nieuwe vragen op. Waarom verbergt Jane geld en paspoorten in ventilatieopeningen? Wat is er nu precies gebeurd met Weller in Berlijn? In het herenigde FBI-team blijkt meteen dat iedereen een eigen agenda hanteert. En de antagonist Roman is vastbesloten om het hele team uit te schakelen: één voor één.
De opener heeft bij vlagen de charme terug van het eerste seizoen. Zoveel geheimen en zo weinig tijd.
Blindspot S03, vanaf 6 september wekelijks bij Veronica
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!