Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

BH90210 S01E01: wat ongemakkelijke, maar nostalgische reünie

  •  
08-08-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
BH90210
De reboot is vooral leuk voor de fans van de iconische jaren negentig tienerserie.
Beverly Hills 90210 is terug! Nou ja, niet helemaal. BH90210 gaat niet verder waar de serie eindigde, maar begint bij waar de acteurs nu in hun leven zijn.
Dé iconische, vooruitstrevende en baanbrekende tienerserie uit de jaren negentig, bedacht en geschreven door Darren Star en geproduceerd door Aaron Spelling, nam als eerste mainstream televisieserie tienerproblemen serieus. Drugs, seks, vriendschap, liefde, drama, relaties met ouders; alles passeerde de revue in de verhaallijnen van de zes hoofdpersonages. Beverly Hills 90210 legde het fundament voor tienerseries zoals we ze nu kennen.
BH90210
De serie was soms haar tijd ver vooruit, met bijvoorbeeld Kelly's personage die voor zichzelf koos in plaats van voor Dylan of Brandon, met wie zij een driehoeksverhouding had. De serie had ook een enorme invloed op de (tiener)mode - en die jaren negentig mode is weer (of je het nou leuk vindt of niet) helemaal terug van weggeweest.
BH90210
Tori Spelling en Jennie Garth kwamen met het idee om een reboot te maken. ‘Soms moet je teruggaan, om vooruit te kunnen.’ De acteurs spelen in meta-stijl: ze acteren een overdreven versie van zichzelf – sommige gebeurtenissen zijn geïnspireerd door hun eigen leven – en acteren in een doorstart van Beverly Hills 90210. Hierdoor ontstaan er eigenlijk drie verhaallijnen en als het ware een ‘serie in een serie in een serie’. Vanzelfsprekend wordt er ook (heel even) stilgestaan bij de onlangs overleden Luke Perry.
BH90210
Iedereen is verder gegaan na het succes van 90210 en allemaal hebben ze hun eigen problemen. Tori Spelling heeft financiële problemen, Jennie Garth gaat weer scheiden en Jason Priestley is getrouwd met zijn publicist. Ian Ziering staat op het punt om met zijn vrouw een fitnessboek te lanceren, Brian Austin Green is een thuisblijvende vader en nu bekend als ‘de man van’ (in het echt van Megan Fox, in de serie van zangeres Shay, gespeeld door La La Anthony) en Gabrielle Carteris is net oma geworden. Shannen Doherty (die besloot mee te doen aan de reboot na het overlijden van Perry) is dieren aan het redden in India.
BH90210
De acteurs, behalve Doherty en Perry (die vanwege zijn rol in Riverdale sowieso geen deel zou uitmaken van deze reboot), komen in Las Vegas bij elkaar voor een fan-event om dertig jaar Beverly Hills 90210 te vieren. Daar aangekomen is er een gekke paradox van eeuwige roem en de vluchtigheid van beroemd zijn.
Zo wordt Garth niet herkend door de jongen achter de balie, wanneer zij voor de derde keer uitlegt dat zij de actrice is die op een levensgrote poster naast hem staat: ‘Oh, ben jij dat! Je ziet er veel ouder uit dan haar!’. Maar zij krijgt, evenals Priestley en Carteris, wel te maken met fans die met hen flirten – omdat ze verliefd waren op de personages die zij speelden.
BH90210
De rest van het seizoen belooft veel kijkjes achter de schermen te willen gaan laten zien. Ook zou er wat licht geschenen kunnen worden op het seksisme in Hollywood. Zo confronteert Garth Priestley met het feit dat hij met alles weg kon komen, en dat wanneer zij de verkeerde nagellak opdeed, ze gezien werd als een slet. Maar wat we vooral kunnen verwachten is dat de acteurs zichzelf een beetje op de hak nemen en de kijker mee willen nemen naar het gevoel van Beverly Hills 90210.
BH90210 S01, vanaf 8 augustus wekelijks te zien op Fox.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!