Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Beyond Paradise S01: heel vermakelijke spin-off

  •  
12-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
9791 keer bekeken
  •  
Beyond Paradise
In de Death in Paradise spin-off kruipt Kris Marshall nogmaals in de rol van DI Humphrey Goodman.
Foto credit: BBC
De Britse misdaadserie Death in Paradise is sinds 2011 een succes door de luchtige toon, de Caribische setting, de fijne personages en de intrigerende zaken in de ‘moord-van-de-week-formule'. De spin-off Beyond Paradise speelt zich wel af in het universum van Death in Paradise , maar voelt niet als een kopie. Naast dat de serie zich niet afspeelt op een zonnig eiland, is het vooral op een punt anders: er is wel een zaak van de week, maar er zijn bijna geen moordzaken. Ook worden de verdachten niet bij elkaar gebracht voor de ontknoping van de zaak. En dat maakt het, naast de persoonlijke intriges van de hoofdpersoon, interessant.
Beyond Paradise volgt DI Humphrey Goodman (Kris Marshall, die in 2017 in Death in Paradise deze rol voor het eerst speelde) die net vanuit Londen naar het fictieve stadje Shipton Abbott is verhuisd met Martha (Sally Bretton). Martha wil daar een restaurant openen waar alleen lokale producten worden gebruikt en haar moeder woont daar al. Het koppel heeft te maken met onvruchtbaarheid en heeft al meerdere ivf-trajecten achter de rug.
Humprey gaat aan de slag bij het lokale politieteam dat een soortgelijke samenstelling heeft als op Saint Marie. Humphrey en Martha wonen in de eerste aflevering nog bij haar moeder, maar in de tweede aflevering heeft Humphrey een boot gekocht waar de twee op gaan wonen. Net als in Death in Paradise komt de nieuwe woning ook met een ‘huisdier’. Dit keer geen salamander, maar een eend die Humprey naar commissaris Selwyn vernoemt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Humprey’s nieuwe teamleden DS Esther Williams (Zahra Ahmadi, EastEnders ), PC Kelby Hartford (Dylan Llewellyn, Derry Girls ) en Margo Martins (Felicity Montagu) moeten ook wennen aan de unieke en andere manier van werken van hun nieuwe collega. Jammer is dat de personages niet veel ruimte krijgen om ze beter te leren kennen. Wel krijgt Martha meer achtergrondverhaal.
In de eerste aflevering nodigt Humprey zichzelf uit op een zaak om alvast kennis te maken. Een vrouw is van een balustrade gevallen toen ze op een trap stond en zegt dat een heks haar heeft geduwd. Iedereen denkt dat het een ongeluk is, maar Humphrey ziet (terecht) een misdaad. In de afleveringen die volgen krijgen Humprey en het team te maken met een mysterieuze verdwijning van een gezin, een dode in een graancirkel, een schuurbrand, een verdwijning van een controversieel schilderij en een huisoverval. Ook keert Humprey even terug naar Saint Marie.
Beyond Paradise, vanaf dinsdag 11 april 2023 wekelijks op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!