Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Behind Her Eyes S01E01-02: erotische thriller met een eigenaardig staartje

  •  
18-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
363 keer bekeken
  •  
Behind her Eyes
Zelfs M. Night Shyamalan zou van deze ontknoping zeggen: 'Nee, hier kom ik écht niet mee weg!'
‘We zijn net zo verknipt als ieder ander, we verbergen het alleen beter.’
Het is niet altijd een goed idee om helemaal blanco een film of serie in te stappen. Bij de miniserie Behind Her Eyes had ik geen enkele verwachting. Eerst was ik aangenaam verrast. Het idee van een jonge vrouw die in een driehoeksverhouding terechtkomt is geen origineel gegeven, maar de eerste twee afleveringen gaven de drie hoofdpersonages genoeg nuance en schaduwtinten mee om het interessant te houden.
De meeste sympathie ligt bij gescheiden moeder Louise (Simona Brown, The Little Drummer Girl ), die geen idee heeft dat de knappe Schotse vreemdeling (Tom Bateman, Beecham House , Snatched) die ze in een bar ontmoet getrouwd is, laat staan dat hij haar nieuwe baas David is. Wanneer ze dit ontdekt doet ze iets dat zowel hilarisch als herkenbaar is: ze verstopt zich op het toilet. Iets dat ze daarna, aandoenlijk eerlijk, aan hem opbiecht. Davids echtgenote Adele (Eve Hewson, The Knick) is duidelijk een gevalletje van stille wateren, diepe gronden. Je weet nooit precies wat er in haar omgaat, maar je begrijpt tegelijkertijd ook de aantrekkingskracht die ze uitoefent op Louise. Beide actrices leveren ook ijzersterk spel.
Behind Her Eyes
Van David lijken we het minste te weten, al lijkt wel duidelijk dat wat hem betreft de liefde voor Adele echt voorbij is. Dan blijft de vraag: waarom zijn ze nog samen? En geeft het feit dat David wil dat Adele op vaste tijden thuis en bereikbaar is nu blijk van bovenmatige bezorgdheid of excessieve controle?
Behind Her Eyes
Na twee afleveringen dacht ik wel een beetje een idee te hebben wat voor vlees ik in de kuip had. Maar niets was minder waar. Dat bleek wel, toen ik voor de volledigheid toch even checkte hoe het verhaal nu echt af zou lopen. De serie is namelijk gebaseerd op de gelijknamige thriller van Sarah Pinborough, een boek dat destijds gepromoot werd met de onheilspellende hashtag #WTFThatEnding? (Een knettergek einde dat door de serie ook trouw wordt gevolgd.)
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Behind Her Eyes
Vrees niet, ik zal de ontknoping niet verklappen – al moet je een waarzegger zijn om deze twist, aan de hand van de eerste paar afleveringen, te zien aankomen. Om je toch een beetje een idee te geven: het is een wending waar waarschijnlijk zelfs M. Night Shyamalan bij zou denken: nee, hier kom ik écht niet mee weg!
Behind Her Eyes
‘We zijn net zo verknipt als ieder ander, we verbergen het alleen beter,’ zo verklaart David tijdens een etentje met collega’s. Die vlieger gaat in dit geval toch echt niet op.
Behind Her Eyes S01, vanaf 17 februari 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!